Volim Jajce
Aktualno Jajce TOP

Pripremite se za novi snijeg, sljedećih dana bit će još hladnije

Meteorolog Željko Majstorović je gostujući na N1 govorio o hladnom valu koji je stigao u Bosnu i Hercegovinu.

“Ovaj put je kriva geometrija. Imamo dva vrtloga koji se vrte i donose što donose, jedan je ciklon, na sjeveru imamo anticiklon, a s ruske ploče stižu minusi tako da će i sljedećih dana biti još hladnije”, komentirao je Majstorović.

Dodao je i kako će po tri, četiri stupnja u idućim danima biti hladnije u odnosu na danas, kao i da se dodatno može očekivati početkom sljedećeg tjedna u kotlinama temperaturna verzija koja će donijeti nekoliko minusa više.

Kazao je i kako je olujni vjetar posljedica anticiklona.

“Zadnjih godina traje trend toplijih zima tako da su i ljetne temperature veće. Najviše se grije ljeto i zima, manje proljeće i jesen, tako da su sve prisutnije te oscijalacije”, dodao je meteorolog Majstorović za N1.

O tome do kada će biti niske temperature je kazao: “Do utorka, srijede ćemo se smrzavati, a u kotlinama može ostati duže ukoliko dođe do formiranja ledenog jezera. Bit će magle i zagađenja ali nadajmo se da će ta strujanja biti dovoljno jaka da to rastjeraju”.

Istaknuo je i kako je donesena prognoza za regiju Jugoistočne Europe za zimu.

“Prema toj prognozi, zima će biti prosječna s prosječnim zimskim temperaturama. U granicama je prosjeka, ali i malo toplija kad je u pitanju jug. Bit će hladnijih i toplijih epizoda i vrijeme ostaje dosta promjenjivo. Krajem sljedećeg tjedna i u veljači slijedi novi snježni val, a svakih četiri, pet dana će nastupiti promjena vremena i treba biti oprezan”, kazao je.

 

O tome hoće li biti velikog snijega je rekao: “Činjenica je da će biti dosta hladno, bit će snježnih nanosa i treba pratiti situaciju i reagirati na vrijeme”.

 

(vecernji.ba)

Povezani Članci

Milas održao sastanak s predstavnicima Hrvata iz općine Jajce

Volim Jajce

Rudan: Ko se boji vojske još?

Volim Jajce

ODJEL ZA BRANITELJE: Hrvati u odnosu na brojnost su najveće žrtve rata u BiHe

Volim Jajce
Učitavanje....