Volim Jajce
Aktualno

Projekcija filma “Bijeli put” ovog tjedna i u Mostaru

Projekcija filma “Bijeli put” ovog tjedna i u Mostaru
Projekcija dokumentarnog filma “Bijeli put” redatelja Zdenka Jurilja održat će se u petak, 26. svibnja, u Hrvatskom domu “Herceg Stjepan Kosača” u Mostaru u 20 sati.
Film će biti prikazan u sklopu kulturne manifestacije Hrvatsko proljeće Središnje Bosne a pod pokroviteljstvom hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića.
“Bijeli put” tematizira organizaciju najvećeg humanitarnog konvoja nakon Drugog svjetskog rata koji je 1993. godine spasio 80.000 opkoljenih Hrvata u Središnjoj Bosni.
Premijera filma upriličena je u Novoj Biloj, nakon čega je održana projekcija u kinu “Europa” u Zagrebu.
“Bijeli put” realizirala je autorska ekipa iz širokobriješke produkcije “Kadar” – redatelj Zdenko Jurilj, direktor fotografije Antoni Ćorić, montažer Tomislav Topić i producent Tomislav Bubalo.
Kroz izjave brojnih svjedoka, ali i raritetnu video arhivu, koja se prvi put prikazuje na platnu, šira javnost konačno će moći vidjeti što se stvarno događalo te ratne 1993. i na koji način su ljudi u Srednjoj Bosni spašeni od golog izumiranja.
U filmu su zastupljene i neke poluigrane filmske scene kako bi se na temelju pisanih dokaza i izjave svjedoka, rekonstruirali događaji koje u to ratno vrijeme nije bilo moguće zabilježiti video kamerom.
Mostarska projekcija bit će besplatna za sve posjetitelje.
Službeni trailer:

Povezani Članci

U okviru Planinarskog društva Ćusine s radom počela planinarska sekcija

Volim Jajce

Priopćenje za javnost koalicije „Zajedno za bolje Jajce“ povodom službene potvrde rezultata lokalnih izbora 2020.

VJ Urednik 1

U JAJCU VREĆA OKO 7 KM Tona peleta u pola godine dvaput skuplja

Volim Jajce
Učitavanje....