Volim Jajce
Aktualno BiH Nacionalna i vjerska netrpeljivost i mržnja

RADIKALIZACIJA BOŠNJAKA, AHMETU SMETA BLEIBURG Ilija Cvitanović dobio prijetnje smrću

Bošnjačka javnost se radikalizirala nakon što su politički lideri gotovo svih bošnjačkih stranaka (od SDA do Naše stranke) izrazili protivljenje održavanju svete mise za žrtve Bleiburga.

Prijetnje smrću dobio je predsjednik HDZ-a 1990 i član Predsjedništva HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović, doznaje Dnevnik.ba, i to zbog toga što je podržao služenje svete mise za sve žrtve bleiburške tragedije kad su partizani po završetku 2. svjetskog rata pobili desetke tisuća osoba bez bilo kakvog suda. Sveta misa će se održati 16. svibnja u katedrali Srca Isusova u Sarajevu.

Bošnjačka javnost se, naime, radikalizirala nakon što su politički lideri gotovo svih bošnjačkih stranaka izrazili protivljenje održavanju svete mise za žrtve Bleiburga. Tako su nakon političara, zabranu svete mise zatražile i neke nevladine udruge, a sve je kulminiralo brutalnim govorom mržnje prema Hrvatima na društvenim mrežama na bošnjačkom medijskom prostoru. Žrtve Križnoga puta na Bleiburgu se pokušavaju opravdati kao da su ustaški zločinci, iako su masovno pobijeni bez bilo kakvoga suda.

„Prijetnje koje sam dobio prijavio sam policiji. Zgrožen sam reakcijom sarajevske javnosti na održavanje svete mise za žrtve Bleiburga. Jednostavno mi je neshvatljivo da u srcima naših sugrađana postoji tako puno mržnje koja se svako malo javno manifestira. Ovoga puta na meti je katolička crkva, sutra će biti netko drugi. To su vrlo zabrinjavajuće poruke i to nije put kojim se gradi zajednička budućnost“, rekao je Cvitanović za Dnevnik.ba.

“Je*em li ti mater ustašku koja je te je rodila i svu žensku familiju, jesi li čuo. Dolazim maksuz iz Njemačke u Sarajevo da te lično dočekam ali nemoj da nisi došao. Ma majku vam vašu trebo vas je drug tito pobiti sve do jednoga zajedno sa četnicima. Čuj vi nevini. Opet ti jebem sve po spisku a i tom Puljicu isto tako”, napisao je muškarac.

Inače, Cvitanović se našao na meti šovinista nakon što je njegova stranka HDZ 1990 izdala priopćenje za javnost  u kojem se pita zašto se želi zabraniti molitva za duše preminulih žrtava. Ustvrdili su kako je pritisak koji se vrši na katoličku crkvu i kardinala Puljića nekorektan, poručili su i kako će biti prisutni na svetoj misi u sarajevskoj katedrali 16. svibnja ove godine.

 

Preuzeto s portala poskok.info

Povezani Članci

Održana tradicionalna manifestacija “Kosidba na Ćaninom polju”

Volim Jajce

JE LI SAV GRIJEH ZA KONJIC ŽILIĆU SMJESTIO VRH ARMIJE BIH? Nisam htio napadati HVO. Svo oružje dobijali smo preko Hrvata

Volim Jajce

SVE NAS JE MANJE Državljanstva BiH se odreklo 71.321 osoba

Volim Jajce
Učitavanje....