Volim Jajce
Aktualno BiH Politika TOP

Raguž: Ako odluka o reviziji presude protiv Srbije postane službena, BiH će u novu krizu

“Izrazito sam zadovoljan ovom ‘odlukom’ jer  do kraja demaskira bošnjačku politiku na čelu sa Bakirom Izetbegovićem i njihovu viziju BiH. Čovjek koji okupi reisa Kavazovića, Komšića, Nikšića i ostale u sarajevsku vijećnicu kako bi odlučili o reviziji i nakon sastanka izjavi ‘jednoglasnom odlukom BiH ide u reviziju tužbe’ u praksi je dokazao kako za njega institucije ove zemlje apsolutno ništa ne znače”, rekao je za Dnevnik.ba Slaven Raguž, član Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora BiH i predsjednik HRS-a.

Raguž dodaje kako se ovim potezom pokazala vizija BiH po mjeri bošnjačke elite ali i da nema razlike između SDA, SDP-a,  DF-a i drugih.

“Ne samo da se jednim potezom demaskiralo političku viziju BiH bošnjačke političke elite, nego se i dokazalo kako nikakve razlike nema između SDA, SDP-a, DF-a i ostalih kada se radi o toj viziji. Njihova vizija je BiH na koju isključivo i subliminarno pravo imaju Bošnjaci i nitko više. Svi ostali se jednostavno moraju silom prilagoditi. Ukoliko ova odluka postane službena, ovo će prouzročiti krizu koja će nas dovesti do jednog ruba“, rekao je Raguž.

Smatra kako ovakva BiH o kojoj i na ovakav način odlučuju Bakir, reis Kavazović i Nikišić  vodi u raspad.

„Morat će se jednostavno nakon ovoga sjesti za stol i otvorenih karata razgovarati hoće li ovakva BiH pasti u provaliju raspada ili će se konačno krenuti u iskreni dijalog o njenoj budućnosti u kojoj će legalno i legitimno izabrane institucije odlučivati u njeno ime, a ne Bakir, Reis Kavazović , Komšić, Nikšić i ekipa koji sebe izjednačavaju sa njom“, rekao je Raguž.

Podsjetimo, u Sarajevu je danas održan sastanak o temi revizije presude protiv Srbije za genocid. Bakir Izetbegović, Fahrudin Radončić, Željko Komšić, Nermin Nikšić, poglavar Islamske zajednice u BiH reis  Husein ef. Kavazović i mnogobrojni aktivisti, među kojima i AntyDayton grupa jednoglasno su odlučili kako treba pokrenuti postupak revizije presude protiv Srbije.

Po završetku sastanka bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović potvrdio je kako će „BiH pokrenuti reviziju presude protiv Srbije“.

Međutim, službena odluka o pokretanju revizije presude protiv Srbije još uvijek nije donesena a Izetbegović je donošenje odluke najavio za sljedeći tjedan.

Milorad Dodik, predsjednik RS-a kazao je kako je „najavljena revizija tužbe lažna jer je ne podnosi BiH već samo jedan narod ili dijelovi jednog naroda“.

Premijer Srbije, Aleksandar Vučić izjavio je kako je „vijest o reviziji tužbe koju BiH pokreće protiv Srbije teška i loša za odnose Srbije i BiH“ i ocijenio kako je ovom tužbom mnogo više izgubila BiH nego što bilo što može izgubiti Srbija.

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović naveo je kako „ žalosti činjenica što je odluka o pokretanju revizije presude, kao jedna važna odluka, donesena bez konsenzusa, posebno jer to nije u skladu s onim kako su se politički predstavnici opredijelili da će djelovati“.

G. L. / Dnevnik.ba

Povezani Članci

Predsjednik FBiH: “Tražimo partnere koji će poštivati ustavno – pravni poredak ove države”. 22. srpnja. 2019.

Volim Jajce

ČIJA JE IDEJA „BOLJA ŠKOLA“?

Volim Jajce

Dodik: Mostarski sajam prilika za rješavanje regionalnih pitanja

Volim Jajce
Učitavanje....