Volim Jajce
Aktualno Jajce TOP

REAKCIJA: Nemoćni smo, kapaciteti su nam maksimalno popunjeni

Jučer smo objavili poruku majke nazadovoljne trenutnim stanjem u našem gradu po pitanju dječijeg vrtića a danas smo dobili i reakciju i ove predškolske ustanove koju ćemo također prenijeti u cijelosti:

 

“S obzirom da je na portalima Volim Jajce i Jajce Online objavljeno pismo anonimne majke sa naslovima:

– “Hoće li se riješiti problem dječijeg vrtića!? Volim Jajce

– “Zar se netko treba odseliti da bi moje dijete išlo u vrtić!? Jajce Online, Javna predškolska ustanova Dječji vrtić “Bare” Jajce još jednom, po tko zna koji put, želi Vam ukazati na problem s kojim se nosi već 2 godine, a to je nedostatak smještajnog prostora za predškolsku djecu općine Jajce.

 

O tome smo više puta obaviještavali javnost putem časopisa Senzor, portala senzor24 pa čak i portala Jajce Online. 

 

Naime, kapacitet ove predškolske ustanove je maksimalno popunjen i broji trenutno 110 djece, ali nažalost, još uvijek s povećom listom čekanja.

 

Ova ustanova trudi se maksimalno da unaprijedi svoj rad s djecom, ali i uvjete smještaja djece što je vidljivo u posljednje 2 godine po broju djece koja su upisana u vrtić ili  koja čekaju.

 

Djeca se u vrtić primaju po upisanom redoslijedu, odnosno bez ikakve protekcije po datumu prijave i zahtjeva koji se ispuni prilikom prijave djeteta. Prvo se upisuju djeca koja borave u vrtiću na cjelodnevnom boravku, točnije njih 21 dijete po svakoj skupini, a zatim djeca koja borave na poludnevnom boravku u vrtiću te na igraonici. 

 

Vrtić je maksimalno uradio i radi na tome da se stara zgrada vrtića “kod Vatrogasnog” obnovi i stavi u funkciju kako bi konačno bio rješen problem roditelja predškolske djece općine Jajce pa i nas kao ustanove.    “

 

Povezani Članci

PLANSKI Arapi kupuju desetine hektara napuštene zemlje posavskih Hrvata

Volim Jajce

Katolički korijeni – vjersko podrijetlo bosanskih muslimana

Volim Jajce

MILANOVIĆ O BOSNI I HERCEGOVINI ‘To uopće nije država, tamo nemaš s kime pričati..(snimka)

Volim Jajce
Učitavanje....