Volim Jajce
Aktualno Jajce

Reakcije udruga proisteklih iz Domovinskog rata

Na redakcijski mail zaprimili smo reakciju predstavnika braniteljskih udruga na pojedine navode u jučerašnjem članku koji se odnose na političke procese u Jajcu, te iste prenosimo u cijelosti…

 

  • Portal volimjajce.com

 

Demantiranje navoda objavljenih u vašem članku „Orlovi rano lete ili tko to igra poskrivećki“, dana 10.02.2021. godine u 19:30

 

Poštovani,

obraćam Vam se u svezi članka koji je ste objavili na portalu www.volimjajce.com, a vezano za navodnu potporu braniteljskih udruga vijećnicima HDZ-1990, te želim demantirati navedene tvrdnje.

Na sastanku kojeg je nedavno organizirala udruga „13. rujan“, a na kojem su sudjelovali i predstavnici ostalih braniteljskih udruga, te predstavnici političkih stranaka s hrvatskim predznakom, niti u jednom trenutku nije data potpora braniteljskih udruga bilo kojoj političkoj opciji.

Svrha sastanka je bila informiranje o dosadašnjim političkim pregovorima oko konstituiranja Općinskog vijeća, a s obzirom da su se u javnosti iznosile kontradiktorne informacije.

Sugerirano je svim političkim strankama da pokušaju naći kompromis s ciljem zajedničkog nastupa u Općinskom vijeću, jer će se tako najbolje moći braniti hrvatski interesi u vlasti, ali i interesi svih građana Jajca.

Osobno sam na sastanku kazao da živimo u demokratskom društvu i da nitko ne treba niti može zapovjediti nekome što će raditi, ali sam naglasio da oni koji preuzmu odgovornost na sebe i formiraju vlast moraju biti svjesni te odgovornosti i da ni po koju cijenu ne smiju pristati na legaliziranje pojedinih nelegalnih radnji iz protekloga mandata, kao što je uređenje ulice „Hrvoje Vukčića Hrvatinića“.

Uzimajući u obzir da su u članku izrečene neistinite tvrdnje o potpori braniteljskih udruga planovima koje HDZ-1990 sprovodi u suradnji sa SDA, a kojima je očito bila namjera stvoriti krivu sliku u javnosti radi opravdanja svojih postupaka, kao predsjednik udruge „13. rujan“ i predsjednik udruge HVIDR-a HVO HB Jajce najoštrije demantiram ove navode te pozivam predstavnike stranke HDZ-1990 da i sami demantiraju što su izrekli i da se javno ispričaju zbog širenja lažnih informacija.

S poštovanjem!

Darko Samardzic

Povezani Članci

DODIK: Sarajevo smatra da su nametanjem Komšića dobili “autorska prava” nad Hrvatima i da im mogu određivati što smiju misliti

Volim Jajce

Zašto dobivamo lošije prehrambene proizvode od Nijemaca ili Austrijanaca?

Volim Jajce

Stuttgartski Livnjak Ivica Perković predstavlja svoj prvi roman “Noćna vožnja za Livno”

Volim Jajce
Učitavanje....