Volim Jajce
Aktualno BiH Jajce Opcinsko vijece

Redovita sjednica OV Jajce najavljena za 9.9.2020., glavna točka rasprava o izvršenju Proračuna za 2019.

Za srijedu, 9.9.2020. godine zakazana je 21. redovita sjednica Općinskog vijeća Jajce na kojoj će se raspravljati o Izvješćima o radu svih općinskih javnih ustanova i poduzeća, ali i o izvršenju Proračuna općine Jajce za 2019. godinu.

Proračun Općine  Jajce za 2019. planiran je u iznosu od 11,970,000 KM. Prihodi su ostvareni u  iznosu od 17,694,469,00 KM, a ukupni rashodi su bili 11.518.805 KM , što pokazuje da je u 2019. godini ostvaren  značajan suficit od čak 6.175.664 KM.

Samo suficit iz 2019. godine nekad je bio gotovo cijeli proračun općine. Stoga budimo oprezni kada govorimo koliko su prethodni načelnici uradili ili nisu i oprezni kada se „hvali“ sadašnji načelnik jer se radi o velikim razlikama u tome koliko su  imali na raspolaganju i koliko su bili u mogućnosti ostvariti značajnija infrastrukturna ulaganja s vrlo ograničenim sredstvima.

Unatoč  navedenim brojkama i suficitu iz 2019. ne možemo i nismo zadovoljni urađenim. I dalje, 25 godina nakon oslobođenja našeg grada i povratka, naši sugrađani ni danas nemaju adekvatne putove, a u nekim mjestima nije urađena ni kvalitetna vodoopskrba.

U 2019. godini sa firmom BH4 potpisan je Ugovor o izgradnji i rekonstrukciji lokalnih i nekategoriziranih cesta  koji je trebao obuhvaćati Vrbicu i  Mile, a s firmom Mukić d.o.o za dionice sela Bare i  Smionica.  S firmom Nasup d.o.o potpisan je Ugovor o sanaciji obale Malog plivskog jezera, a s poduzećem Struktura d.o.o. Ugovor o nastavku izgradnje vodovodnog sustava MZ Mile.

O stanju na cestama i urađenome  uzaludno je i suvišno bilo šta reći, slike u prilogu i stanje koje svakodnevno vidite i kojem svjedočite govori samo za sebe. Nemojte da vas zbuni zastoj zbog pandemije, sve je dogovoreno i trebalo biti gotovo prije početka i proglašenja izvanrednog stanja.

Iako je u Proračunu koje je Vijeće usvojilo za 2019. godinu bilo osigurano dovoljno sredstava  za sve važne infrastrukturne projekte, izvršavanje kojim rukovodi načelnik uporno se ili odugovlači ili ignorira. Čemu onda  služi ovaj segment vlasti ako ne izvršava svoje osnovne zadaće?

Put na Carevom polju, Vrbici, vodovod  i put na Milama, projekti puta i vodoopskrbe sela Bare, Smionice… sve je na čekanju dok se načelnik ne umilostivi.

Nemojte se čuditi što se radi centar grada i što se u izbornoj godini odugovlači.  Ovako se treba steći dojam da se „nešto radi“. Iako i za dio grada (primjer je Mitrasova ulica) nije provedena javna nabavka. Samovolja načelnika.

Kao i kod regulacije prometa koji nas čeka po završetku radova kroz sami centar. Dobro je da se radi, nitko nije protiv radova i uređenja, pogotovo povijesne jezgre grada, ali prioriteti se moraju znati i Odluke  poštivati.

Nemojte da vas čudi ni što su mjesta u kojima radovi nisu ni počeli većinski nastanjena Hrvatima. Izborna je godina, a vi procijenite može li se više i može li se bolje!

 

 

Volimjajce.com

Povezani Članci

Održivi turizam kao razvojni potencijal Bosne i Hercegovine BIH | 16.-17.9.2019.

Volim Jajce

KAKO SU “PATRIOTSKA LIGA”, “ZELENE BERETKE” ALIJA I SDA, “BRANILI” BOSNU I HERCEGOVINU

Volim Jajce

DODIK: “Sve se može riješiti dogovorom tri strane”

Volim Jajce
Učitavanje....