Volim Jajce
Aktualno BiH Gospodarstvo Izdvajamo Jajce Poduzetništvo Politika TOP

S ONU STRANU PLIVE “VATAN” TRAVA RASTE

[quote]Na redakcijski mail zaprimili smo sljedeće pismo našeg sugrađanina. Volim Jajce je portal koji cijeni isključivo istinu i razumijemo naše građane kad se zbog straha ne mogu ili ne smiju potpisati, stoga i objavljujemo anonimna pisma.  Hvala im što se u cilju otkrivanja istine obraćaju našem portalu. Pismo prenosimo u cjelosti:[/quote]

Za mnoge Jajčane nepoznat je naziv preduzeća „ VATAN OIL“ d.o.o Jajce, niti gdje mu se nalaze poslovne prostorije.  A iza postojanja i  iza naglog finansijskog uspona ovog preduzeća stoji naš aktuelni Načelnik općine Jajce, gospodin Edin Hozan.  Hronologija događaja u vezi registracijom i poslovanjem  ovog  preduzeća je slijedeća:

Dana 30.12.2010.godine sud u Travniku donio je Rješenje o registraciji preduzeća „VATAN OIL“ d.o.o. Jajce sa sjedištem na adresi Donje Pijavice b.b. Jajce. Osnivač preduzeća je Edin Hozan sa uplaćenim kapitalom u iznosu od 2.000,00 KM, dok je lice ovlašteno  za zastupanje Edin Hozan iako je u vrijeme registracije  firme bio zastupnik u Srednjobosanaskom kantonu i delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine. Nakon izbora u  oktobru  2012.godine  kada je izabran za Općinskog načelnika  14.12.2012.godine  izvršena je izmjena osnivača i odgovornog  lica preduzeća , pa je preduzećem (samo na papiru) nastavio upravljati Amel Vereget.

Od 2014.godine odgovorno lice za upravljanje je Huso Vereget, otac Amela. U periodu od 2014. do 2019.godine  gdje i firma ostvaruje veliki poslovni uspjeh sa preduzećem  ŠGD  „Srednobosanske šume“ Donji Vakuf  više od 3 miliona konvertibilnih maraka, a upošljava nekoliko radnika.

U izbornoj 2016.godini ostvaruje promet od oko pola miliona konvertibilnih maraka, a sve to uz pomoć  Bajre Makića i sadašnjeg direktora Vildana  Hajića. U ŠGD  „Srednobosanske šume“ Donji Vakuf  na radnom mjestu otpremača šume, a koji ujedno ima i šumarski čekić radi Hasib Vereget, brat od direktora Huse Veregeta.

Pranje vozila i vulkanizacija, nabavka rezervnih dijelova, sanitarna sječa, usluge pripremanja površina za pošumljavanje i izvoz drvnih asortimana samo su neki od ugovora dodijeljenih ovoj firmi u vrijeme kad je Hozan načelnik, a čija je vrijednost preko 500.000,00 KM.

„VATAN OIL“ d.o.o. pruža usluge i servisiranja vozila i vulkaniziranja guma svih vozila u vlasništvu JZU „Dom zdravlja“ Jajce , čiji je osnivač općina Jajce. Jeli vam ovo imalo sumnjivo?

Protiv ovog preduzeća nedavno je pokrenut parnični postupak kod Općinskog suda u Jajcu, a po tužbi radnika koji je 2018.godine teško povrijeđen prilikom sječe stabla u šumi. Međutim direktor VATAN oila ovaj događaj nije prijavio inspekciji zaštite na radu SBK Travnik, iako je to zakonski morao učinit.

Zar nije došlo vrijeme da i mi Bošnjaci kažemo dosta lopovluku, pa zar su ovakvi ljudi „naši“ ?

 

P.S. VATAN je turska riječ i znači „zavičaj“.

 

Povezani Članci

12. kolovoza 1995. – BITKA KOD BOSANSKOG GRAHOVA!

Volim Jajce

Sitarski: Sad ćemo vidjeti postoji li patriotizam kod bošnjačkih stranaka

Volim Jajce

KAKO JE NASTAO FILM ARAPSKO PROLJEĆE U ZLATNOJ DOLINI: Vlast je odavno prodala državu, ne zanima ih ko su vlasnici grunta!e

Volim Jajce
Učitavanje....