Volim Jajce
Aktualno Jajce TOP Županija Središnje Bosna

SBŽ: Sufinancira se zapošljavanje razvojačenih branitelja

Osigurano 392.400 KM

Služba za zapošljavanje SBŽ-a Travnik, u suradnji sa Županijskom upravom za branitelje i Federalnim zavodom za zapošljavanje, objavljuje natječaj za realizaciju poticajne mjere Program sufinanciranja zapošljavanja razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji. Planirana financijska sredstva iznose 392.400 KM.

Iznos od 197.600 KM osiguran je od strane Federalnog zavoda za zapošljavanje, iznos od 100.000 KM sufinancira Uprava za branitelje SBŽ dok ostatak potrebnih sredstava u iznosu od 94.800 KM osigurava Služba za zapošljavanje SBŽ-a.

Program se realizira s ciljem zapošljavanja razvojačenih branitelja, ratnih vojnih invalida i članova njihovih obitelji, te članova obitelji poginulih i nestalih branitelja koji se nalaze na evidenciji Službe, prije 1.11.2016. godine i koji aktivno traže posao, bez obzira na njihovu stručnu spremu.

Bespovratna sredstava od 700 KM za VSS/VŠ i 550 KM za NK/KV/SSS dodjeljuju se poslodavcima koji omogućuju upošljavanje radnika i to za svakog kandidata pojedinačno. Programom je planirano zapošljavanje 20 osoba sa VSS/VŠ i 34 osobe sa NK/KV/SSS stručnom spremom. Sve informacije vezane za podnošenje zahtjeva za sufinanciranje zapošljavanja poslodavac može dobiti u Ispostavama Službe za zapošljavanje.

ap|artinfo.ba

Povezani Članci

ANTON MILANOVIĆ PRVAK BALKANA U DESETOBOJU

VJ Urednik 1

Policijski izvještaj o sinoćnjoj tragediji kod Donjeg Vakufa

Volim Jajce

Jajce: Uspješno završena berba aronije na plantaži Miroslava Malića

Volim Jajce
Učitavanje....