Volim Jajce
Aktualno BiH Politika Školstvo i obrazovanje Županija Središnje Bosna

SBŽ Vlada SBŽ-a utvrdila Prijedlog zakona o obrazovanju odraslih

– U ovoj oblasti do sada je vladalo kaotično stanje, a s ovim zakonom ćemo uspostaviti statistku. Svi oni koji se žele baviti obrazovanjem odraslih morat će prvo od nas dobiti zeleno svjetlo – kazala je Čerkez na sjednici Vlade.

Po njezinim riječima, u SBŽ-u trenutno djeluju dva centra za obrazovanje odraslih, dok srednje škole koje imaju pravo na tu djelatnost, odnosno prekvalifikaciju, godišnje imaju između 100 i 200 kandidata.

Na sjednici Vlade danas je prihvaćena i inicijativa za smanjenje PTT troškova Ministarstva unutarnjih poslova SBŽ-a, koja predviđa da poštarinu, odnosno troškove slanja prekršajnog naloga, ubuduće plaćaju počinitelji prekršaja, u iznosu od 3,60 KM po pošiljci.

Kako je navedeno u obrazloženju iz MUP-a, u protekloj godini su troškovi poštanskih usluga iznosili oko 338.065 KM, od čega se najviše odnosi na prekršajne naloge upućene građanima.

Vlada je danas, među ostalim, usvojila Program utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sa pozicije “Transfer- Poticaji godpodarstvu”, kojim je u 2017. godini predviđeno 1.185.000 KM, te Program utroška sredstava za poticaj povratku, obnovi i razvitku za 2017. godinu, kojim je planirano 800.000 KM.

Dnevnik.ba

Povezani Članci

Nova godina, praznujmo praznike!

Volim Jajce

FORMIRANJE VLASTI Kako je Edin Hozan Jajce žrtvovao za Kiseljak

Volim Jajce

Pripremite se za novi snijeg, sljedećih dana bit će još hladnije

Volim Jajce
Učitavanje....