Volim Jajce
Aktualno BiH Politika

SDA: Nikakvog “razlaza BiH” ne može biti, oni koji to zagovaraju rizikuju ratove u cijeloj Evropi

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Nakon objave informacija da je premijer Slovenije Janez Janša u Brisel poslao neslužbeni dokument (non paper), u kojem se navodno govori i o raspadu BiH, oglasila se i Stranka demokratske akcije (SDA).

“Političari u Evropskoj uniji koji, eventualno, žele zagovarati temu o ‘mirnom razlazu BiH’ i promjeni državnih granica na Zapadnom Balkanu, moraju biti svjesni da do toga nikada neće doći, a jedina posljedica mogli bi biti ratovi u regiji, te lančanom reakcijom i u cijeloj Evropi”, ističu iz SDA.

Smatraju da je zbog toga najpametnije da o toj temi uopće ne razgovaraju, niti da pomišljaju da riječi “razlaz” i “promjena granica” uopće spominju kada govore o Bosni i Hercegovini.

“Od nadležnih institucija Bosne i Hercegovine tražimo da sve osobe za koje se potvrdi da su na bilo koji način učestvovale u kreiranju ove teme u EU institucijama proglasi nepoželjnim osobama i zabrani im ulazak u našu zemlju. Od institucija Evropske unije, država članica EU, a naročito od članica Kvinte očekujemo da se jasno i nedvosmisleno odrede i zaustave bilo kakve inicijative i razgovore na ovu temu”, istakli su iz SDA.

Klix.ba

Povezani Članci

Nino Raspudić: Cilj bošnjačke politike je Federacija BiH kao bošnjački entitet i dvoentitetska srpsko-bošnjačka BiH

Volim Jajce

Sarajevski daidža konačno malo i o velikobošnjačkoj politici SDA, doduše nakon što je ispucao sve što je mogao na račun Dodika i Čovića

VJ Urednik 1

Glazbeno-scenski spektakl MOSTOVI KULTURA „Lijepom našom“ u kraljevskom gradu Jajcu

Volim Jajce
Učitavanje....