Volim Jajce
Aktualno Jajce Opcinsko vijece

SDA se pravda zbog opstrukcija u formiranju Općinskoga vijeća

SDA je sa svojim partnerskim strankama u proteklih 15 godina bila pokretač, inicijator i predvodnik svih pozitivnih procesa u Jajcu, SDA je bila i danas je pokretač svih projekata kao i programa koji se realizuju s ciljem unaprjeđenja života naših građana.

Oni su to prepoznali i podržali na posljednjim lokalnim izborima, te Savezu kojeg je predvodila SDA dali veliku podršku. Rezultati izbora su najmjerodavniji pokazatelj ko je i šta radio u prethodnom i svim prethodnim mandatima, te je tako prepoznat od građana.

Nakon objavljenih rezultata Savez je pokrenuo niz aktivnosti i razgovora kako bi se Općinsko vijeće Jajce što prije konstituisalo.

Ali isto tako je važno i ko je na „čelu“ OV-a, odnosno ko njime rukovodi.

Samo onaj ko ne zna ulogu predsjedavajućeg OV-a ili ne razmišlja svojom glavom može reći da je nevažno ili svejedno ko obnaša tu funkciju.

U periodu nakon izbora i nakon obavljenih niz razgovora u raznim „formatima“ Savez se vrlo jasno opredijelio i odlučio kome dati podršku.

Na našu inicijativu sazvana je i prva konstituirajuća sjednica OV-a novog saziva.

Prije toga i Općinski načelnik je 19.01.2021. godine poslao dopis u kojem je pozvao političke stranke da dostave imena predsjednika svojih klubova, te prijedloge za predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg OV-a.

Takođe, 19.01.2021. poslao dopis Predsjedavajućem iz ranijeg saziva sa prijedlogom za sazivanje konstituirajuće sjednice.

Šta se dešavalo na samoj sjednici naša javnost vrlo dobro zna.

I na tom prvom dijelu konstituirajuće sjednice Savez je imao jasan stav koga podržava, dok su neki svoj stav pokazali na drugi način, suzdržanošću.

Ali i to je demokratija.

Neko svoj stav iznosi veoma jasno i nedvosmisleno, a neko ga zaklanja za opciju „SUZDRŽAN“.

Njihovo političko moralisanje o potrebi da se Vijeće konstituiše gubi svaki smisao, kao i priča o želji da se radi i donose odluke.

U narednom periodu razgovori između političkih partija, sasvim sigurno će biti nastavljeni i Savez će intenzivno učestvovati u njima, naravno, s ciljem da se što prije postigne dogovor, konstituiše OV-e i u punom kapacitetu počne sa radom.

(SDA Jajce Press)

Preuzeto s portala jajceonline.com

Povezani Članci

Prioćenje ravnateljice OŠ “13 rujan” Jajce na medijske napade i optužbe za segregaciju i fašizam

Volim Jajce

Tomislavgrad: Udar groma zapalilo kuću u Šuici

Volim Jajce

NEPRIJATELJI, SAVEZNICI, POLITIČKI OPONENTI: BiH je u interesu samo Hrvatima i Bošnjacima

Volim Jajce
Učitavanje....