Volim Jajce
Aktualno BiH TOP

Sin muftije Ljevakovića stradao u rijeci Vrbas, traga se za još dvojicom mladića

Ronioci iz MUP-a ZDK, članovi rafting klubova iz Jajca i Donjeg Vakufa i pripadnici Jedinice za podršku MUP-a SBK nastavljaju danas potragu za dvojicom mladića koji su nestali nakon nesreće u kojoj je vozilo Renault Clio jučer oko 13 sati sletjelo s ceste u rijeku Vrbas.

Nesreća se dogodila na magistralnom putu M-16, a ronioci su jučer izvukli tijelo jednog mladića. Porodica je potvrdila da je riječ o sinu muftije sarajevskog Enesa ef. Ljevakovića, 26-godišnjem Abdurahmanu.

Bio je ugledni akademski građanin i član Islamske zajednice, a do sada je napisao nekoliko naučnih radova.

Kako nam je rekao portparol MUP-a SBK Rusmir Prohan, izvučeno tijelo se nalazilo na suvozačevom mjestu, a prema informacijama koje su dobili na terenu u automobilu su bile još dvije osobe. Kako saznajemo, riječ o Abdurahmanovim prijateljima Mehmedu Karadži iz Jajca i Nihadu Klini iz Sarajeva.

Prema nezvaničnim informacijama, automobil pripada Nihadu Klini, a mladići su navodno krenuli su u banjalučku džamiju Ferhadiju.Mehmed Karadža (26 godina), Nihad Klino (26 godina) i Abdurrahman Ljevaković (26 godina)

Stradali su slijetanjem auta u rijeku Vrbas u blizini Jajca, a nakon njihove kratke posjete Ferhadiji džamiji u Banja Luci.

Ispitani su svjedoci koji su vidjeli kako je Renault Clio prije tunela pretekao jedno vozilo, a potom sletio u Vrbas. Očevici su kazali kako su navodno vidjeli muškarca koji se pokušao spasiti.

Uzrok nesreće još nije poznat.

(Jajce Online)

Povezani Članci

DUGE I NEUREDNE BRADE Traže se ‘četnici’ za statiranje u filmu General

Volim Jajce

HRVATSKA Blokirani računi Agrokora, Leda, Jamnice, Tiska…

Volim Jajce

OBAVIJEST PU JAJCE POVODOM POČETKA ŠKOLE Akcija: “Pazi na sebe i djecu u prometu”

Volim Jajce
Učitavanje....