Volim Jajce
Aktualno BiH Izdvajamo Jajce Promo Turizam

Skokovi s Plivskog vodopada održat će se 17. kolovoza

Srednjovjekovni i kraljevski grad Jajce ugostit će ove godine tisuće turista iz zemlje i svijeta, a neki od lokalnih hotela već su zaprimili i prve rezervacije.

Brojni spomenici

Okosnicu turističke ponude u ovom gradu čini kulturno-povijesna baština, prirodni ambijent i događaji u turističkoj sezoni. Jedna od manifestacija koja je za kratko vrijeme postala čuvena turistička atrakcija su skokovi s 21 metar visokog vodopada. Skokovi su održani četiri godine zaredom, a prošle godine su otkazani pa su se mnogi bojali da se to ne desi i ove godine.

Ovogodišnji skokovi s Plivskog vodopada održat će se 17. kolovoza ako sve bude teklo prema planovima organizatora. Radovi na čišćenju bučnice prema jeftinijoj ponudi koštat će oko 34.000 KM i u potpunosti će ih financirati Općina Jajce.

 

Brtan: Kompliciran i težak posao - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

– Već sam ranije u više navrata izjavio da će se skokovi s vodopada sigurno održati, premda sam znao da će to biti kompliciran i težak posao – kazuje nam Anto Brtan, ravnatelj Agencije za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca.

Sigurnosni razlozi

On podsjeća da prošle godine skokovi nisu održani zbog sigurnosnih razloga, jer se ispod vodopada nataložila velika količina pijeska, kamenja i mulja.

Na prilazima vodopadu počele su pripreme za uređenje staza te čišćenje ruševina kuće u parku koja će biti pretvorena u atraktivni ugostiteljski objekt.

 

(avaz.ba)

Povezani Članci

HRABAR ISTUP REISA KAVAZOVIĆA: Zajednica muslimana koju smo poznavali u BIH raspada se

Volim Jajce

OŠ 13.rujan sudjeluje u akciji “70×1”

Volim Jajce

Ministar Dedić održao sastanak sa resornim kantonalnim ministrima

Volim Jajce
Učitavanje....