Volim Jajce
Aktualno BiH TOP Vrijeme

Snijeg stvara poteškoće u prometu

U Bosni i Hercegovini jutros je zbog snježnih padavina otežana promet  na većini putnih pravaca.

Posebno se skreće pažnja na dionice u višim planinskim predjelima, gdje snijega na kolovozu ima od 2 do 5 cm. Iako je zakonska obaveza posjedovanja zimske opreme bila na snazi do 15. travnja, apelira  se na vozače da na put ne kreću bez iste. To se posebno odnosi na vozače teretnih vozila s prikolicom i šlepere.

 

Apelira se na vozače da prilagode vožnju trenutnom stanju i uvjetima na putu. Upozorava se i na dosta slomljenog drveća koje je, pod težinom snijega, palo na kolovoz, kao i na odrone kamenja na kolovoz.

Na dionicama gdje se izvode sanacijskii radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno.

Na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Vogošća izvode se radovi na redovnom održavanju tako da se, tijekom dana, formiraju duže kolone vozila u oba smijera.

Izdvaja se i autoput A-1, dionice Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), kao i magistralni putevi: M-18 Tuzla-Priboj, M-4 Tuzla-Kalesija, M-16 Bugojno-Kupres, M-17 Jablanica-Mostar, M-17 Žepče-Maglaj i M-14.1 Brčko-Bijeljina.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna.

I dalje traju radovi na području Hrvatske na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tijekom  dana na tim graničnim prijelazima povremeno prometuje usporeno.

Dnevnik.ba

Povezani Članci

KAKO NAS PROIZVOĐAČI VARAJU NA KUĆANSKIM APARATIMA ‘Namjerno ih programiraju tako da se pokvare čim im istekne garancija, a popravci su preskupi’

Volim Jajce

Djelatnici JU “Agencija Jajce” sudjelovali na konferenciji Apriori Turizam 2019. u Mostaru

Volim Jajce

Čović: Vlast u BiH se neće moći ustrojiti bez provedbe presude Ustavnoga suda BiH u slučaju Ljubić

Volim Jajce
Učitavanje....