Volim Jajce
Aktualno BiH TOP

Splitska Deklaracija + AAA – VIDEOEKSKLUZIV: Snimka povijesnog sastanka Tuđmana i Izetbegovića

SPLIT – Objavljujemo ekskluzivnu snimku našeg suradnika Dražena Travaša s povijesnog sastanka koji se održao 22.07.1995. godine u Vili Dalmaciji u kojoj je potpisana Splitska Deklaracija.

Splitska deklaracija je dokument kojeg su potpisali hrvatski predsjednik Franjo Tuđman i predsjednik BiH Alija Izetbegović, a kojom je Oružanim snagama RH formalno omogućeno korištenje teritorija BiH u svrhu zajedničke borbe protiv oružanih formacija Republike Srpske.

Puni je naziv potpisane deklaracije “Deklaracija o oživotvorenju sporazuma iz Washingtona, zajedničkoj obrani od srpske agresije i postizanje političkog rješenja sukladno naporima međunarodne zajednice”. Dogovoreno je zajedničko i koordinirano djelovanje hrvatskih snaga i snaga Armije BiH.

Na snimci se vidi prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman, bivši ministar vanjskih poslova Mate Granić, pokojni ministar obrane Gojko Šušak, bivši ministar vanjskih poslova Miomir Žužul, te general Ante Gotovina, zatim Alija Izetgebović, Haris Silajdžić i drugi.

Travaš je bivši snimatelj HTV-a i američke televizijske kuće WTN – Worlwide television news.

Autor: Dnevno.ba
Četvrtak, 25. siječanj 2018. u 18:24

Povezani Članci

Predsjedatelj Općinskog vijeća Jajce čestitao novoj Miss BiH na izboru

Volim Jajce

SBŽ Vlada SBŽ-a utvrdila Prijedlog zakona o obrazovanju odraslih

Volim Jajce

ZA BIH GRAĐANE Moguće uvođenje potvrda za putovanje u Europu, cijena 10 KM

Volim Jajce
Učitavanje....