Volim Jajce
Aktualno BiH Jajce Turizam

SREDIŠNJA BOSNA – DESTINACIJA AKTIVNOG ODMORA U tijeku pripreme za ljetnu turističku sezonu

Miro Matošević, direktor Turističke zajednice ŽSB/KSB u razgovoru za Artinfo.ba govori o budućim aktivnostima i promociji turističkih potencijala naše županije u predstojećoj ljetnoj sezoni.
“Osnovne aktivnosti Turističke zajednice KSB/SBK koje pripremamo i planiramo realizirati za narednu ljetnu sezonu usmjerene su na direktne promotivne aktivnosti naših turističkih potencijala u zemlji i inozemstvu, a prije svega se odnosi na marketinške aktivnosti multimedijalnih sadržaja putem društvenih mreža i odnosa s javnošću”, kazao je Matošević.
Prema njegovim riječima, cilj je izraditi i plasirati na turističko tržište više promotivni video materijala ključnih turističkih destinacija srednje Bosne kao što su Jajce, Travnik, Vlašić, Vitez, Kreševo i dr. kao i posebnih turističkih atrakcija kao što su vodopad u Jajcu, Plivska jezera, Stari grad Travnik, Prokoško jezero, Etno selo Čardaci, RC Reumal, franjevački samostani.

Također, Turistička zajednica KSB/SBK realizirat će i veliki broj video promotivnih najava za događaje i manifestacije u organizacijama drugih institucija i druga, kao što su travnička noćna utrka, XCM Vlašić, skokovi s vodopada u Jajcu.
“Posebne aktivnosti Turističke zajednice KSB/SBK usmjerene su na realizaciju projekata razvoja turističkih proizvoda planinarstva i biciklizma što podrazumijeva niz aktivnosti na terenu kao što su izrada planinarskih i biciklističkih karata, obilježavanje planinarskih staza na planinama Raduša, Vranica i Vlašić i njihovim obroncima, izrada specijalizirane web stranice za planinarstvo za cijelu Središnju Bosnu, izrada brošure planinarstva za područje Središnje Bosne, sudjelovanje u organizaciji biciklističke utrke ‘XCM Vlašić 2019’ kao i projekta ‘B HARD’ koji se odnosi na biciklistički maraton u Bosni i Hercegovini”, kazao je Matošević.

Osim toga, uskoro bi trebali biti prezentirani i promotivni video materijal o planinarstvu i biciklizmu u Središnjoj Bosni, odnosno, projektu uspostave biciklističke staze starom željezničkom trasom “Lašva- Jajce” u suradnji s općinama Travnik, Vitez, Jajce i Donji Vakuf.

Turistička zajednica, prema Matoševićevim riječima, je trenutačno u fazi dogovora o tri važna projekta koja financira Općina Travnik. Riječ je o postavljanju turističke signalizacije u gradskoj zoni, prigradskim naseljima kao i postavljaju planinarske signalizacije na području planine Vlašić.
“U fazi smo izrade turističke brošure za Općinu Travnik. Cilj nam je kreirati dva turistička proizvoda kojima bi uvezali sve dionike u turizmu i pospješili ekonomsku učinkovitost u turizmu ali svakako i povećanje kvalitete turističke ponude u Županiji”, kazao je Matošević.
Najavio je i inicijative Turističke zajednice ŽSB/KSB usmjerene na donošenje zakonskih propisa iz oblasti turizma na županijskom nivou, odnosno, Zakon o turističkim zajednicama i promicanju turizma u ŽSB/KSB i Zakon o skijalištima ŽSB/KSB.

 

(ARTinfo)

Povezani Članci

U Ruandi obilježena 21. obljetnica smrti fra Vjeke Ćurića

Volim Jajce

In memoriam: dr. Franjo Tuđman

Volim Jajce

JAJCE: Počele pripreme kraljeva

Volim Jajce
Učitavanje....