Volim Jajce
Aktualno BiH Jajce Školstvo i obrazovanje TOP

SŠ “Nikola Šop”: Plasman u u završnicu natjecanja Ponos domovine

Kao i prethodnih godina, Srednja  škola “Nikola Šop“ Jajce, i ove je godine sudjelovala u natjecanju koje organizira udruga Ponos domovine.

Za sudjelovanje u natjecanju bilo je prijavljeno više od 1000 učenika iz srednjih škola iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

 

 

Pokrovitelji ovogodišnjeg natjecanja su predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i Hrvatski Olimpijski Odbor.

 

Predstavnici Srednje škole „Nikola Šop“, Gabrijela Barišić, Zoran Marjanović, Tomislav Budeš, na čelu s mentorom  prof. Mijatom  Sarafom, bili su odlični u dva eliminacijska kruga, te osigurali plasman među trideset najboljih natjecatelja.

 

Izvrstan rezultat ostvario je Zoran Marjanović koji je u drugom eliminacijskom krugu ostvario maksimalan broj bodova.Na taj način ostvarili su pravo sudjelovanja na završnom natjecanju, koje će se održati od 27. do 29.svibnja ove godine u Zagrebu.

U završnici sudjeluje osam najboljih ekipa iz Republike Hrvatske i jedna ekipa iz BiH. Uspjeh je posebno značajan, ako se uzme u obzir da je u natjecanju sudjelovalo dosta škola iz Zapadno-hercegovačke, Herceg-bosanske, Zeničko-dobojske i Hercegovačko-neretvanske županije i da je u takvoj konkurenciji škola iz Jajca ostvarila najbolji rezultat.

 

Jednako dobar rezultat ova škola je ostvarila i prošle godine kada je sudionike završnog natjecanja primila predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović. Susret s predsjednicom planiran je i ove godine.

 

(ss-nikolasop.ba)

Povezani Članci

KRISTALNI LAUERAT IZ BUGOJNA: Ratni zločinac iznimnih športskih vještina

Volim Jajce

PRORAČUN ZA 2017. I BITNE ODLUKE U JAJCU I DALJE NA ČEKANJU – Konstituiranje Općinskog vijeća Kiseljak ponovno propalo

Volim Jajce

Sin muftije Ljevakovića stradao u rijeci Vrbas, traga se za još dvojicom mladića

Volim Jajce
Učitavanje....