Volim Jajce
Aktualno BiH Jajce TOP

Stanje na cestama: Mokar kolovoz, jaki udari vjetra, povećana opasnost od odrona…

Zbog nestabilnog vremena te povremene kiše u pojedinim krajevima, savjetuje se opreznija vožnja prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Vozači se upozoravaju na povremeno jake udare vjetra. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke.

Pojačan je promet vozila na većini graničnih prelaza, zadržavanja su trenutno u intervalima do 30 minuta.

Zbog radova koji još traju na području Hrvatske, povremeno se na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja formiraju duže kolone vozila.

Zbog produženog vikenda i nastupajućih prvomajskih praznika očekuje se pojačan promet vozila, kako na putevima u našoj zemlji, na dionicama prema aktuelnim izletištima, tako i na graničnim prelazima.

Sve one koji putuju u inostranstvo podsjećamo da provjere važnost dokumenata neophodnih za prelazak granice (kao što su zeleni karton, saobraćajna i vozačka dozvola, te pasoš).

Povodom međunarodnog praznika rada, zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području Federacije Bosne i Hercegovine do 02.05 do 24 sata.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem našeg telefona 1282.

Na putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije.

Izdvajaju se autoput A-1 dionice Bojnik-Sarajevo zapad-Lepenica (vijadukt Bojnik i u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići).

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: M-17 Žepče-Maglaj, M-18 Simin Han-Priboj i M-17 Jablanica-Mostar.

 

 

(Avaz.ba)

Povezani Članci

Dario Plavčić ostaje na čelu Mladeži HDZ BiH u Središnjoj Bosni

VJ Urednik 1

Zahvala svim pripadnicina postrojbi u VRO MAESTRAL

Volim Jajce

Neretljak: Najveća pobjeda u mojoj trenerskoj karijeri

Volim Jajce
Učitavanje....