Volim Jajce
Aktualno BiH Jajce Sport TOP

ŠTO SE „KUHA“ U „KUHINJI“ SPORTSKOG SAVEZA OPĆINE JAJCE

Sportski savez općine Jajce, koji je osnovan 2003. godine, zadnjih nekoliko godina javno je prepoznatljiv po financijskim malverzacijama i nezakonitostima, umjesto po inicijativama koje imaju za cilj razvitak sporta na području općine Jajce.

Statutom udruge Sportski savez općine Jajce i Zakonom o udrugama i fondacijama F BiH propisana je obveza održavanja skupštine udruge najmanje jedanput godišnje, a neodržavanje skupštine u razdoblju dužem od dvije godine znači prestanak rada udruge po sili Zakona, preostaje samo formalan i deklaratoran čin izvršiti to brisanje iz Registra udruga kako bi to postalo i službeno.

Posljednja legalna Skupština Sportskog saveza općine Jajce održana je 07.04.2017. godine na kojoj je izabran Upravni odbor i predsjednik udruge Anto Katić koji je ujedno i osoba ovlaštena za predstavljanje i zastupanje udruge.

Međutim promjene nikad nisu dostavljene Ministarstvu pravosuđa i uprave SBK, tijelu nadležnom za vođenje Registra udruga, što znači da navedene promjene pravno nisu ni izvršene. Od travnja 2017. godine udrugu je vodio nelegalan predsjednik, a u navedenom razdoblju nije održana niti sazvana nijedna sjednica Upravnog odbora (ako izuzmemo „viber“ sjednice po neformalnim grupama za razgovor jer takve sjednice Statut ne poznaje), a nije sazvana ni održana Skupština čime su prekršene odredbe Zakona o udrugama i fondacijama kao i odredbe Statuta Sportskog saveza općine Jajce koje za posljedicu imaju jedino prestanak rada Udruge.

Dana 20.09.2019. godine, Denis Zjajo, član Upravnog odbora udruge, koji se potpisao kao v.d. predsjednik Upravnog odbora (Statut ne poznaje nikakvu funkciju v.d. predsjednika niti mu daje bilo kakve ovlasti) sazvao je „izvještajnu“ Skupštinu Sportskog saveza općine Jajce.

Tako sazvanu skupštinu vodio je gospodin Alen Madžo, opet nejasno u kojem svojstvu i otkud je crpio ovlasti za vođenjem Skupštine jer Skupština nema ni poslovnik o radu. Ovako nakaradno sazvanu i još nakaradnije vođenu Skupštinu napustili su oni koju su ju sazvali  i vodili (neposredno prije glasovanja za izbor članova Upravnog odbora), a nastavku skupštine prisustvovalo je 15 od 24 delegata s pravom glasa, koje je jednoglasno izabralo novo rukovodstvo Sportskog saveza općine Jajce.

Međutim, rukovodstvo koje je na ovakav način smijenjeno odbija prihvatiti izabrane promjene i doslovno fizički ne dopušta izvršavanje promjena tako što odbija predati pečat i dokumentaciju udruge, pečat kojim se nelegalno služe od 07.04.2017. godine, odnosno od trenutka kad je predsjednik Matija Lučić predao pečat tada izabranom predsjedniku Anti Katiću.

Logično pitanje koje ovdje zdrav razum nameće jest zašto sazvati skupštinu i onda istu napustiti prije glasovanja o određenim pitanjima o kojima Skupština i treba odlučivati? Tko se i zbog čega neovlašteno predstavlja i naziva predsjednikom ili v.d. predsjednikom? Tko fizički ne dopušta da se izvrše promjene u Savezu?

Odgovor na ova i slična pitanja može dokučiti svatko tko zna zbrojiti dva i dva. Činjenica da promjene nisu izvršene nije priječila nelegalno rukovodstvo na čelu s predsjednikom Antom Katićem, a kasnije tzv. v.d. predsjednikom Denisom Zjajom da svojim aktima i po svojim kriterijima izravno utječe na raspored gotovo 500.000 KM iz općinskog granta za sport. Komu se na taj način pogodovalo, prosudite sami, podaci o isplatama mogu se naći po našim portalima i u Službenim novinama Općine Jajce.

Kuhinja Sportskog saveza privremeno je obustavila rad dok kuhari ne pronađu recept kako legalizirati sve nezakonitosti koje su im donedavno glatko i ispod radara prolazile.

 

Volimjajce.com

 

Povezani Članci

SBK: Donesena Odluka o sufinanciranju vantjelesne oplodnje u iznosu od 3.000 KM po bračom paru

Volim Jajce

Crkva je kroz KŠC-ove željela očitovati privrženost ovoj zemlji i spremnost u njoj živjeti s drugima bez odricanja onoga što jesmo

Volim Jajce

Jajce: Javna poduzeća prepreka uspostavi vlasti?

Volim Jajce
Učitavanje....