Volim Jajce
Aktualno BiH Politika TOP

SUMRAK FTV: Doveli optuženika za kriminal da priča o ukidanju kantona i domova naroda

Federalna televizija sinoć je dodirnula dno. U danu kada je Ustavni sud BiH donio odluku kojom prihvaća zahtijev dr Bože Ljubića i proglašava neustavnim, od bivšeg viskog predstavnika Wolfganga Petritscha, nametnute odredbe Izbornog zakona zahvaljujući kojim su Bošnjaci birali jednu trećinu delegata u hrvatski klub Doma naroda i preko njih, u dva navrata, izvršnu vlast u Federaciji bez predstavnika Hrvata javni rtv servis ovog entiteta doveo je iz kućnog pritvora u studio Jerku Lijanovića, kako bi promovirao unitarizaciju BiH, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Dvije godine prije sljedećih parlamentarnih i predsjedničkih izbora u BiH gosta Dnevnika D, protiv kojeg se vodi sudski proces pred sudom Tuzlanske županije za reketaranje poljoprivrednika pri dodijeli poticaja, optuženika za višemilijunsku utaju poreza i kupovinu glasova birača, koji je bio dio projekta majorizacije Hrvata voditeljica Federalne televizije nije predstavila kao optuženog kriminalca, več osnivača Narodne stranke radom za boljitak i kandidata za člana Predsjedništva BiH.

-Nije vas dugo bilo u medijima?, pitala je gosta “s Marsa pala” voditeljica, na što ju je Lijanović informirao kako se protiv njega trenutno vode “montirani politički procesi”, ali da ga je upravo to ojačalo da se vrati u poltiku i nešto promijeni, “za dobrobit naših građana”.

Lijanović je potom punudio svoj stari program kojim se pokušao dodvoriti sarajevskim unitaristima da ne završi u zatvoru.

Čim ga građani izaberu za člana Predsjedništva, kazao je, ukinut će funkciju predsjednika i dopredsjednika F BiH, svih 10 kantona i Dom naroda u Federaciji BiH, ali i Dom naroda na razini Bosne i Hercegovine, tako da u FBiH i BiH ostanu samo vlada i parlament.

-Tako bi uštedjeli 500 milijuna maraka koje bi uložili u ekonomski razvoj, ponovio je Lijanović davno ispričanu priču, a onda poentirao ukradenom fiks idejom propalog Zltaka Lagumdžije:…”i tako bi Federaciju BiH pretvorili u zapadnu Njemačku”.

Iako je njegova stranka NSRZB potpuno nestala s političke scene njezin osnivač kaže kako ju je “pročistio i uredio” da bi bila spremna za preuzimanje vlasti 2018. kako bi njegovi zastupnici podržali u parlamentima njegov program.

Uslijedia je potom serija sugestivnih pitanja zbog kojih je Lijanović i doveden iz kućnog pritvora. Tako je  ustvrdio da Hrvati nisu neravnopravni niti ugroženi u BiH više nego i ostali građani, da je protiv dvije izborne jedinice u F BiH, jer je njegova poltika suprostavljena politici Čović- Dodik koja vodi “u podjele i siromaštvo”, a on se zalaže za integraciju i ekonomski razvoj.

Kazao je i kako 95 posto građana Federacije BiH neće biti taoci politike Čovića, te da stranka hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović izaziva nestabilnost u BiH, da nacionalne stranke treba marginalizirati jer vode u konflikt, a ojačati višenacionalne stranke, te da u Europskom parlamentu nema ni jedne nacionalne stranke.

Oduševljena Lijanovićevim odgovorima voditeljica Dnevnika D Federalne televizije, javnog rtv servisa za kojeg je njezin bivši djelatnika Bakir Hadžiomerović nedavno izjavio da je pod kontrolom SDA, razgovor je zaključila riječima: “Lijepo i optimistično govorite gospodine Lijanoviću”. Poruka gledateljima, Federalne televizije, koja nema legalna upravljačka tijela, ali zato ostvaruje godišnji prihod od pretplate i marketinga od 15 milijuna maraka, zapravo je bila: Je..mo vas u zdrav mozak, a vi nas za to još i plaćate”.

Istovremeno dok je FTV ugošćavala Lijanovića jedna je sarajevska privatna novinska agencija “iz naftalina izvukla” Živka Budimira, sredstvo sarajevskih unitarista u majorizaciji Hrvata, predstavivši ga kao “uglednog političara koji je bio predsjednik Federacije BiH” kako bi optužio Čovića da je zajedno s Dodikom montirao uhićenje pripadnika HVO-a iz Orašja, a da bi se za to optužila bošnjačka politika i tako zaoštrili odnosi Hrvata i Bošnjaka u F BiH.

Političko Sarajevo očito u panici zbog jučerašnje odluke Ustavnog suda, koja je u većini sarajevskih medija prešućena, čini se, “ne zna kud udara”./HMS/

Povezani Članci

VLAISAVLJEVIĆ: Sama ideja “Inzkovog kataloga” je skandalozna

Volim Jajce

ODRŽAN SASTANAK S CILJEM STVARANJA POZITIVNE DRUŠTVENE KLIME

Volim Jajce

“Iza leđa” hrvatskih zastupnika pokušana izmjena trase brze ceste Nević Polje – Jajce

Volim Jajce
Učitavanje....