Volim Jajce
Aktualno Svijet TOP

TRAJALO DO ISILA Kolijevka civilizacija ostala bez ijednog spomenika

Iračka vojska je prije tri dana od terorista ISIL-a preuzela kontrolu nad iračkim antičkim gradom Nimrudom, koji je ostao bez ijednog historijskog spomenika, javlja Anadolija.

Tri dana nakon što su iračke snage protjerale teroriste, fotoreporteri i kamermani AA ušli su u ovaj antički grad i zabilježili ruševine koje su ostale od prelijepog grada. Antički grad, koji je bio kolijevka civilizacija, danas je u potpunosti sravnjen sa zemljom, te u njemu gotovo da nema niti jednog povijesnog spomenika. Stanovnik Nimruda Sejh Halid Al-Juburi za AA je kazao kako su pripadnici ISIL-a eksplozivom u potpunosti uništili grad.

“Povijest Ninive krila se u ovom gradu. Teroristi ISIL-a su došli i eksplozivom sravnili sve sa zemljom. Prije je ovdje postojao život. Nažalost više nema spomenika”, kazao je Juburi. Nimrud je antički asirski grad, koji leži na rijeci Tigris.

U antička vremena grad se zvao Kalhu, a Arapi su grad nazvali Nimrud prema legendarnom kralju Nimrodu. Pretpostavlja se da je formiran prije čak 3.300 godine, a bio je glavni grad Asirije.

Bljesak.info

Povezani Članci

29. studenoga – Međunarodni dan bez kupnje

Volim Jajce

SUĐENJE ZA ZLOČINE U UZDOLU: Žrtve ubijene iz vatrenog oružja

Volim Jajce

ČESTITKA PREDSJEDATELJA IVE ŠIMUNOVIĆA

Volim Jajce
Učitavanje....