Volim Jajce
Aktualno Školstvo i obrazovanje TOP Županija Središnje Bosna

TRAVNIK: Održano karijerno savjetovanje / profesionalna orijentacija u „Središtu za cjeloživotno učenje“

 

U subotu, 12. studenog 2016. godine u Središtu za cjeloživotno učenje u Travniku održano je Karijerno savjetovanje / Profesionalna orijentacija koja je imala za cilj savjetovanje maturanata o svim aktivnostima koje ih očekuju u skorijoj budućnosti, stavljajući naglasak na državnu / eksternu maturu. Što ih to očekuje na putu do uspješne karijere, koja zanimanja će im omogućiti dobar posao te kako se pripremiti za državnu maturu i upis na fakultet samo su neka od pitanja na koja su predavači nastojali odgovoriti s ciljem pomoći mladima u odabiru budućeg zanimanja.
Besplatno savjetovanje privuklo je veliki broj zainteresiranih maturanata, iz raznih općina, koji su imali priliku dobiti sve bitne informacije vezane za državnu maturu i daljnje upise na fakultete.

Gost predavač bila je gospođa Maja Brkljačić, voditeljica programa za mlade u Otvorenom učilištu Algebra iz Zagreba, koja je poručila maturantima da nema razloga za strah i stres oko državne mature ako se na vrijeme i na pravi način pripreme. Važnost priprema za državnu maturu očituje se kroz odabir fakulteta koji u velikoj mjeri predstavlja i odabir budućeg zanimanja.

 

Projekt priprema za državnu maturu Središte za cjeloživotno učenje izvodi u suradnji sa Otvorenim učilištem Algebra iz Zagreba koji svoj kvalitetan rad dokazuju podatkom da 93% njihovih polaznika upisuje željeni fakultet već u prvom roku.

 

 

 

Ono što SCU nastoji jeste kvalitetu koju Algebra nudi u Hrvatskoj transferirati u Bosnu i Hercegovinu i omogućiti maturantima pripreme za državnu maturu  u svojoj državi.

SCU kroz projekt priprema za državnu maturu nudi kvalitetu programa uz jako povoljne cijene s konačnim ciljem uštete vremena i novca maturantima i njihovim roditeljima.

 

Pripreme za državnu maturu i upis na fakultet održavat će se u prostorijama Središta za cjeloživotno učenje u Travniku, a sve detaljnije informacije o projektu možete pronaći na njihovoj web stranici: http://scu-bih.ba/ .

Povezani Članci

Poruka bivšeg reisa Bakiru Izetbegoviću: Zašto nisi nabavio vakcine i narodu spasio zdravlje i čast!

VJ Urednik 1

ŠTO ČEKA EUROPU U 2017. GODINI? Ugledni politički analitičar predvidio je dvije opcije, od kojih jedna nije nimalo svijetla…

Volim Jajce

Najviše štete Bosni i Hercegovini nanose upravo oni koji se najviše kunu u svoju ljubav prema njoj“, rekao je za Dnevnik.ba član Predsjedništva HNS-a BiH i predsjednik HSS-a BiH Mario Karamatić. „Nekada u budućnosti kada unuci današnjeg vodstva SDA budu pitali ‘a što se dogodilo sa BiH’, jedini mogući odgovor će biti – ubila ju je prevelika ljubav. Ovakva retorika vodi nestanku ove zemlje. BiH može funkcionirati i postojati samo kao zajednica ravnopravnih naroda. Bojim se da ne bude kasno kada gospoda iz SDA i OHR-a to shvate“, izjavio je Karamatić.

Volim Jajce
Učitavanje....