Volim Jajce
Aktualno BiH Natječaji TOP

Traže 320 novih inspektora i stručnih savjetnika

Prema projekciji koju je napravila do 2017. godine u cilju jačanja kadrovske strukture, Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine planira zaposliti 320 novih, mladih, visokoobrazovanih kadrova s, kako piše o izvješću, dobrim poznavanjem rada na računalu, poznavanjem stranih jezika i ostalih vještina, piše Večernji list BiH.

 

Prema planu, Federalna porezna uprava planira zaposliti 120 poreznih inspektora, 100 stručnih savjetnika i 100 stručnih suradnika.

“Nedostatak financijskih sredstava je izražen problem Porezne uprave Federacije BiH. “U posljednjih nekoliko godina zbog ograničenih proračunskih kapaciteta Federacije BiH koji su odraz svjetske ekonomske krize, nižeg ekonomskog razvoja, povećanja nezaposlenosti u Federaciji BiH, Poreznoj upravi Federacije BiH se proračunski odobravaju sredstva koja ni izbliza nisu dovoljna za njezinu ukupnu aktivnost.

Zanemaruje se djelokrug rada Porezne uprave Federacije BiH, njezina uloga i značaj, proširena djelatnost i nadležnost, dislociranost organizacijskih jedinica, kao i broj zaposlenih. U konceptu postojeće organizacijske strukture ističu se određeni nedostaci koje smo već uočili, a na koje su ukazali i predstavnici Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF)”, piše između ostaloga u “Strateškom planu Porezne uprave Federacije BiH 2014. – 2018.”. Napominju kako je prisutan stalan odljev kadrova zbog stjecanja uvjeta za umirovljenje ili dragovoljnog napuštanja službe. Nedostatak je posebno izražen kod zaposlenika s visokom stručnom spremom, gdje je od 889 sistematiziranih radnih mjesta državnih službenika trenutačno popunjeno 570.

Popunjenost državnih službenika u odnosu na pravilnik o unutarnjoj organizaciji Porezne uprave Federacije BiH negativno se odražava na izvršenje osnovne djelatnosti u svim njezinim organizacijskim jedinicama. Strateškim planom predviđena su dodatna sredstva za zapošljavanje, kapitalne izdatke i izdatke za materijal i usluge, koja bi imala za cilj modernu i učinkovitu Poreznu upravu koja će moći odgovoriti svim zahtjevima suvremenog tržišta. Na kraju treba reći kako Porezna uprava FBiH ove godine bilježi porast prihoda veći od 10 milijuna maraka.

Povezani Članci

Braća Jurić iz Nove Bile: Želimo ostati u BiH i živjeti od svoga rada

Volim Jajce

SELEKTIVNA PRAVDA EL BOSNE: Kako je moguće da ovaj deklarirani džihadist nikada nije optužen?

Volim Jajce

Kardinal Puljić: Naš plan o regionalizaciji izvučen iz naftalina kako bi se njime manipuliralo

Volim Jajce
Učitavanje....