Volim Jajce
Aktualno Jajce Sport TOP

TURISTIČKA ZAJEDNICA ŽSB: Do kraja tjedna otvorena još tri skijališta u našoj županiji

Zimska sezona na planinama u Srednjobosanskom kantonu otvorena je krajem prosinca, a iz Turističke zajednice SBK-a za sada su zadovoljni odzivom gostiju te se nadaju da će uz dosta snijega posjeta skijalištima rasti iz dana u dan.

U razgovoru za Klix.ba direktor Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona Miroslav Matošević je kazao kako je zimska sezona otvorena tradicionalnim Šankanjem na Vlašiću te da su tada oboreni svi rekordi po posjećenosti.

-Mislim da je Vlašić broj jedan po pitanju ski-openinga, ali sezona će zavisiti od količine snijega. Naša poduzeća koja upravljaju vertikalnim transportom prije Nove godine su zasnježila staze, tako da smo skijašku sezonu otvorili 31. prosinca kada je najveći broj gostiju pristizao na Vlašić. Posao nam je olakšao i snijeg koji je pao i koji će, nadamo se, nastaviti padati tokom zimske sezone, izjavio je Matošević.

U posljednjih desetak godina Vlašić je prepun gostiju u razdoblju od 28. dprosinca do 23. siječnja, a prema informacijama iz Turističkog informativnog centra u tijeku je smjena gostiju koji su na bh. planini boravili tijekom novogodišnjih praznika.

 

Osim građana Bosne i Hercegovine Vlašić je privlačan i susjedima iz Zadra, Splita i Dubrovnika, ali i drugih zemalja Europe.

-Sezona je veoma dobra, a do 10. siječnja ćemo sumirati rezultate. Mislimo da neće biti otkazivanja rezervacija jer ima dovoljno snijega. Staze su spremne i u funkciji, a smještaji u dva hotela u potpunosti su popunjeni do 31. siječnja, dodao je Matošević.

Ski-staza na Rostovu je otvorena 30. prosinca, a jučer su u funkciju puštene i staze Brusnica na Vranici i Pridolci kod Busovače.

U ponedjeljak su na Vlašiću bila popunjena sva parking mjesta. Matošević ističe kako je marketing preko društvenih mreža proteklih godina rezultirao odličnim poslovanjem.

-Preko društvenih mreža radimo na promociji svih skijaških centara. Odradili smo i sedam promotivnih videomaterijala za svaki ski-centar, a naše ciljane grupe su gosti iz Slovenije, Hrvatske i Srbije, zaključio je Matošević.

 

 

Do kraja tjedna u Srednjobosanskom kantonu trebalo bi da budu otvorena još tri ski-centra i to Raduša, Ranča i Busovačka planina. Sve informacije o stazama i stanju na planinama moguće je pročitati u dnevnim izvještajima na Ski Srednja Bosna.

 

 

 

Povezani Članci

Postoje snimke da je Dudaković vršio egzekucije?!

Volim Jajce

13. rujna 1995. Akcijom Maestral Hrvati oslobodili hrvatski kraljevski grad Jajce

Volim Jajce

Radončić potvrdio da će u utrku za Predsjedništvo BiH

Volim Jajce
Učitavanje....