Volim Jajce
Aktualno BiH Politika TOP

U Federaciji BiH nastoji se dovesti u pitanje legalnost HVO-a

Koordinacija udruga hrvatskih branitelja u BiH izdala je priopćenje kako se izmjenama Zakona o pravima razvojačenih branitelja u Federaciji BiH na kojemu radi resorno ministarstvo nastoji dovesti u pitanje legalnost Hrvatskoga vijeća obrane (HVO) u Domovinskom ratu i time bi se hrvatske branitelje svrstalo na stranu agresora.

“Danas nitko nema pravo vršiti pregovore u ime branitelja Hrvatskog vijeća obrane iza zatvorenih vrata dovodeći u pitanje legalitet i legimitet Hrvatskog vijeća obrane, njegove povijesne zasluge za obranu hrvatskog naroda i Bosne i Hercegovine i dogovarati političke ustupke koji mogu dodatno kriminalizirati časnike i vojnike Hrvatskog vijeća obrane”, navodi se u priopćenju.

 Koordinacija udruga hrvatskih branitelja u BiH kritizirala je i ministra branitelja Salka Bukvarevića ističući da ‘nije ministar koji uvažava Hrvatsko vijeće obrane’.

Između ostalog navode kako ministar ne želi omogućiti predstavnicima hrvatskog naroda kadrovsku jednakost unutar ministarstva želeći zadržati dominaciju Armije BiH nad komponentom HVO-a.

travnicki.ba

Povezani Članci

Haaški tečaj povijesti

Volim Jajce

Hrvatska ministrica s papom Franjom razgovarala o Hrvatima u BiH

Volim Jajce

LJUBIĆ: Ne izmjenili se Izborni zakon slijedi zasjedanje HNS BiH i “prelazak Rubikona”

Volim Jajce
Učitavanje....