Volim Jajce
Domovinski rat Jajce

U Jajcu obilježena 29. obljetnica osnutka Hrvatskog vijeća obrane i prve žrtve Domovinskog rata

Danas je u Župnoj crkvi u Podmilačju s početkom u 08:00 sati služena Sveta misa zadušnica za pokojnog Franju Ladana Pancera, prvu žrtvu Domovinskoga rata u Jajcu, koji je na današnji dan prije 29 godina tragično stradao na dužnosti kod HE Jajce II. Sveto misno slavlje predvodio je župni vikar fra Mijo Rajič, uz koncelebraciju fra Nikole Neimarevića.

U 09:00 sati ispred spomen obilježja pokojnom Franji Ladanu, na ulazu u HE Jajce II, uz nazočnost obitelji, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, djelatnika PU Jajce i djelatnika EP HZ HB, položeni su vijenci i upaljene svijeće. Molitvu za pokojnog Franju Ladana i sve poginule hrvatske branitelje vodio je fra Nikola Neimarević.

Povodom obilježavanja 29. obljetnice osnutka Hrvatskog vijeća obrane, udruge proistekle iz Domovinskog rata i djelatnici PU Jajce položili su vijence i zapalili svijeće ispred Središnjeg spomen obilježja poginulim braniteljima u Jajcu. Televizijski novinari RTV Herceg-Bosne posjetili su ovom prigodom Jajce, a u razgovoru s njima predstavnici braniteljskih udruga prisjetili su se teških vremena s početka Domovinskoga rata, te svojih poginulih suboraca u čiji spomen su danas položeni vijenci i upaljene svijeće.

Udruga 13. rujan Jajce

 

Povezani Članci

NE BRINITE , SVE JE PO PLANU Provjerili smo kako teku radovi na novom kružnom raskrižju u Jajcu

Volim Jajce

KNJIGA “ZLATO I TAMJAN” PREDSTAVLJENA U JAJCU: BOJIĆEV DOSLJEDNI OTPOR ZLU (FOTO)

Volim Jajce

U Novom Travniku održan sastanak kandidata za načelnike općina u Županiji Središnja Bosna

Volim Jajce
Učitavanje....