Volim Jajce
Aktualno Jajce Povijest

U Jajcu upaljeno stotinu svijeća uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

Dan uoči obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara (1991. – 2020.), u Jajcu je kod Središnjeg spomen obilježja poginulim braniteljima HVO-a upaljeno stotinu svijeća i odana počast svim nevinim žrtvama Vukovara i svim hrvatskim braniteljima koji su dali život za Domovinu.

Mnogi Jajčani se dobro sjećaju studenog 1991. godine, kada su trajale najžešće borbe u Vukovaru, jer su u noćnim satima mogli čuti odjek detonacija iz daleke Slavonije. Nije trebalo dugo čekati da se zlokobni zvuci granata, vojnih aviona i svog raspoloživog naoružanja tadašnje JNA preseli na nebo iznad Jajca. Premda nismo doživjeli tako stravična razaranja kao Vukovar, doživjeli smo sličnu sudbinu i neizvjesno prognanstvo.

Danas živimo u slobodi i demokratskom društvu i moramo uložiti sve napore da se ovi stravični događaji nikada više ne ponove.

Počast žrtvama Vukovara odale su članice Zajednice žena HDZ BiH Jajce “Kraljica Katarina Kosača”, OO HDZ BiH Jajce, Udruga “Vitezovi kraljevskog grada Jajca” i građani Jajca.

 

Volimjajce.com

 

Povezani Članci

Ilija Lasić sprema tužbu protiv Dragana Mektića

Volim Jajce

ŠTO SE „KUHA“ U „KUHINJI“ SPORTSKOG SAVEZA OPĆINE JAJCE

Volim Jajce

OBAVIJEST o potpunom prekidu prometa

Volim Jajce
Učitavanje....