Volim Jajce
Aktualno TOP

U Novom Travniku održan seminar o mogućnostima financiranja BiH kroz EU fondove

Udruga mladih “Fra Marijan Šunjić” jučer je u dvorani Osnovne škole u Novom Travniku organizirala poludnevni seminar “Mogućnosti financiranja BiH kroz EU fonove”.

Seminar je održao Ranko Milić, suosnivač i predsjednik UO Clustera za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA HR. Seminari su se odazvali brojni novotravnički i srednjobosanski poduzetnici, predstavnici  institucija, nevladinih organizacija ali i zainteresirani pojedinci.

Tijekom poludnevnog seminara, Ranko Milić, predavač, upoznao je prisutne o svrsi i strukturi EU fondova, mogućnostima koje su pružaju u sklopu IPA programa,  osnovnim prijavama i realizacijom projekata financiranih iz EU fonova te naposljetku, o primjerima dobre prakse iz Republike Hrvatske.

Milić je kazao kako je pozitivno iznenađen zanimanjem za ovu temu i sat vremena nakon završetka seminara odgovarao na različita pitanja publike o načinima apliciranja i konkretnim projektima koji bi se mogli financirati iz EU fonova.

Predsjednik udruge mladih “Fra Marijan Šunjić”, Stjepan Dujo  navodi:

BiH kao zemlja pretpristupnica trenutačno sudjeluje u prve dvije komponente IPA-e – pomoć u tranziciji i izgradnja institucija te regionalna i prekogranična suradnja. Trenutačno otvoreni i planirani IPA programi traže žurnu pripremu projekata, od investicijskih, do društveno razvojnih. Upravo s ciljem što bolje pripreme za povlačenje sredstava iz IPA fondova organizirali smo ovaj seminar. Cilj je pomoći u prilagodbi i pristupu projektnom modelu, osnivanju kvalitetnih projektnih timova osposobljenih prijaviti se za sredstva iz fondova kojim će se poboljšati uvjeti života u lokalnim zajednicama.

 

Dnevnik.ba

Povezani Članci

KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ BiH je već trebala biti u NATO-u i EU

Volim Jajce

Tragičan epilog udesa kod Jajca: Nakon pogibije supruge, podlegao i vozač golfa

Volim Jajce

‘Konačni pad’ – šansa za uspjeh

Volim Jajce
Učitavanje....