Volim Jajce
Aktualno BiH Politika TOP

U SLUŽBENOM VOZILU Sebiju Izetbegović u Tuzlu vozio službeni vozač Predsjedništva

Sebija Izetbegović, supruga člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, prekjučer je boravila u posjeti Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla. U ovaj grad je sa svojim suradnicima stigla u službenom automobilu Škoda Superb registarskih oznaka E30-K-969, registriranim na Predsjedništvo BiH.

Vozač je bio Amar Macić, inače službeni vozač Bakira Izetbegovića. Macićeva supruga, Vildana Macić je tajnica Sebije Izetbegović na UKCS, a ranije je radila kao službenica u centrali SDA, potvrđeno je za N1 iz neslužbenih izvora.

Da rodbinskim vezama tu ne bude kraj, za N1 je potvrđeno i to da sestra Vildane Macić također radi kao uposlenica UKCS, odnosno kao medicinska sestra na Otoringolaringologiji Kliničkog centra u Sarajevu.

Izostao je odgovor nadležnih na osnovu koje Odluke ili Pravilnika službena vozila Predsjedništva BiH mogu koristiti direktori ili zaposlenici drugih institucija.

Inače, da cijela “afera Sebija” bude bizarnija, SDA je čak izdala i službeno priopćenje o posjeti Sebije Izetbegović Tuzli, iako ona na to putovanje nije išla u svojstvu dužnosnice SDA.

 

Povezani Članci

KARAMATIĆ: SDA radi na odcjepljenju RS i uspostavi HRHB, reisova građanska je islamska BiH

Volim Jajce

NA DANAŠNJI DAN Prije 23 godine srušen je Stari most

Volim Jajce

Predsjedatelj OV Jajce gosp. Ivo Šimunović: Uvaženi efendija Zehrudin Hadžić ima priliku biti primjer međuvjerske tolerancije i suživota

Volim Jajce
Učitavanje....