Volim Jajce
Aktualno Jajce Natječaji

Ugovori potpisani – cesta nigdje

Tragom pisma stanovnika jajačke mjesne zajednice Bulići u koje mu se oni žale načelniku Hozanu zbog neizvršenja radova na popravku seoske ceste, odlučili smo u interesu istine malo istražiti ove navode.

Brojne smo nepravilnosti u radu uočili u kratkom vremenu otkako smo odlučili malo zagrepsti i detaljnije istražiti način na koji načelnik općine Edin Hozan troši ogromna sredstva iz proračuna općine Jajce.

Netransparentno trošenje, političko usmjeravanje lokalnih projekata radi dobivanja političkih poena, sumnjiv odabir izvođača radova i političko pogodovanje pri izboru najboljeg ponuđača samo su dio šarolikog spektra kojima se služe korumpirani politički establishmenti za ostvarenje svojih ciljeva. Ni općina Jajce nije izuzetak.

Izigrani stanovnici MZ Bulići, ali i drugih sela i naselja to najbolje znaju. Ugovor sa, za njega „politički podobnim“ poduzećem BH4, načelnik Edin Hozan je potpisao 10.09.2019. godine. Ugovor se odnosi na popravke oštećenih lokalnih i nekategoriziranih cesta u općini Jajce.

Naravno, kao i svim dosadašnjim građevinskim poduhvatima „tender načelnika“ Hozana i ovdje se javljaju brojne nepravilnosti. Nepoštovanje proračunskih rashoda i rokova upućuju na veliku mogućnost još jedne proračunske pljačke.

Pridružujući se obespravljenim stanovnicima sela Bulići, ali i Carevog Polja, Mila, Peratovaca i drugih koji su predugo trpjeli nelegalnu Hozanovu strahovladu, upućujem javna pitanja našem „tender načelniku“ da nam svima objasni zašto ugovoreni radovi kasne preko godinu dana?

Zašto u nekim naseljima, poput Bulića još uvijek nisu ni počeli?

Jesu li ugovoreni radovi već plaćeni?

Ako nisu plaćeni u prošloj proračunskoj godini, gdje su ti novci?

Ako jesu plaćeni u prošloj proračunskoj godini, po kojoj osnovi su plaćeni radovi koji nisu bili ni započeli, jer je ugovorom definirano da se isplata vrši po završetku radova?

Znate li Načelniče da posljednje 4 godine Općinsko vijeće Jajca nije usvojilo vaša izvješća o izvršenju općinskog proračuna zbog brojnih nepravilnosti, neplanskog i netransparentnog trošenja novaca?

Znate li Načelniče da se ove nepravilnosti karakteriziraju kao kaznena djela zbog kojih biste mogli lako završiti u zatvoru?

Spavate li mirno „tender načelniče?

 

Volimjajce.com

 

Povezani Članci

Izetbegović je uzimao humanitarnu vojnu pomoć Hrvatske, dok je ARBiH vršila genocid nad Hrvatima

Volim Jajce

POSLIJE ETNIČKOG ČIŠĆENJA, KATASTARSKO ČIŠĆENJE: Bez znanja Srba Sarajevo „sređuje“ i oduzima imovinu

Volim Jajce

HRVATSKI PARLAMENTARNI IZBORI Rok za registraciju birača u BiH 31. kolovoza 2016. !

Volim Jajce
Učitavanje....