Volim Jajce
Aktualno BiH Hrvatska TOP

USTAVNA OBAVEZA Hrvatska nastavlja potporu poduzetničkim i humanitarnim projektima Hrvata u BiH

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas i državna tajnica u hrvatskom Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić najavili su u srijedu nastavak potpore Hrvatima koji žive u Bosni i Hercegovini, a posebice poduzetničkim i humanitarnim projektima koji će osigurati njihov opstanak u toj zemlji.

“U ovim teškim vremenima želimo biti uz Hrvate u BiH”, kazao je Milas u Sarajevu, gdje su se on i Bušić u sjedištu Caritasa Vrhbosanske nabiskupije sastali s kardinalom Vinkom Puljićem.

Milas je podsjetio kako Hrvatska ima ustavnu obvezu skrbiti o Hrvatima izvan domovine pa će to činiti i kada je riječ o Hrvatima koji žive u BiH.

Pritom, kako je kazao, neće nametati nikakva rješenja niti će se miješati u unutarnje uređenje. Pitanja poput onoga o eventualnoj uspostavi trećeg entiteta, istaknuo je Milas, ostaju isključivo stvar dogovora unutar BiH.

Milas i Bušić tijekom dana posjetili su Vitez i Kiseljak u središnjoj Bosni te potom Sarajevo, a tamo su se sastali s predstavnicima lokalnih vlasti i vjerskih zajednica te nekima od uspješnih poduzetnika.

U Vitezu su se sastali i s mladim glumcima Gradskog kazališta, dok su u Kiseljaku posjetili gradilište doma za starije i nemoćne osobe koji se podiže uz potporu hrvatske vlade, kao i obiteljsko gospodarstvo “Rasadnik Mili”, koje je među najvećim proizvođačima cvijeća u BiH te punionicu mineralne vode “Tilea”.

Milas je u Vitezu kazao kako je jasno da se opstanak Hrvata temelji na rješavanju životnih pitanja poput radnih mjesta.

“Radna su mjesta ključ opstanka”, kazao je Milas u Vitezu istaknuvši kako se mora ulagati i u školovanje i obrazovanje novih hrvatskih naraštaja pa će se stoga nastojati osigurati veći broj stipendija za učenike i studente.

Povezani Članci

PO NAREDBI SUDA I TUŽITELJSTVA BIH Zbog snimke talijanskog novinara SIPA pretresa objekte na području Sarajeva

Volim Jajce

Uspješnim koncertom //Balkan Madness – BH edition// svečano zatvoreni „15. Šopovi dani na Plivi“

Volim Jajce

Brtan: Crkva/džamija u Jajcu treba biti mjesto koje će nas povezivati

Volim Jajce
Učitavanje....