Volim Jajce
Aktualno BiH Politika TOP

Utemeljitelji HDZ-a BiH: Hrvatima se ne može prišivati etiketa “UZP”

[quote]Dodaje se kako su bošnjački političari kod bošnjačkog naroda izgradili osjećaj nedužnosti po kojem su oni isključivo nevine žrtve, a drugi narodi u BiH, Srbi i Hrvati, isključivo zločinci.[/quote]

Klub utemeljitelja HDZ-a BiH odbacio je u ponedjeljak pokušaj bošnjačkih stranaka i dijela javnosti da se Hrvatima prišije etiketa udruženog zločinačkog pothvata s ciljem daljnjeg obespravljivanja hrvatskog naroda u BiH te podržao deklaraciju Hrvatskog narodnog sabora u kojoj je kritizirana presuda Haaškog suda o šestorici bivših dužnosnika kojom se kriminalizira i uloga Hrvatske.

U priopćenju dostavljenom nakon sjednice Predsjedništva kluba utemeljitelja HDZ-a BiH dana je potpora nedavnoj deklaraciji Hrvatskog narodnog sabora BiH u kojoj se ističe da ‘Hrvati žele izgrađivati Bosnu i Hercegovinu kao državu jednakopravnih konstitutivnih naroda’.

“Također se u Deklaraciji upozorilo, između ostaloga, na činjenicu da se cijelom jednom narodu zlouporabom selektivnog pristupa činjenicama iz rata u BiH u donesenim presudama na Međunarodnom kaznenom sudu za bivšu Jugoslaviju i Sudu BiH ne može pripisivati etiketa ‘udruženog zločinačkog pothvata’, jednako kao ni državi RH”, navodi se u priopćenju, prenosi Hina.

Dodaje se kako su bošnjački političari kod bošnjačkog naroda izgradili osjećaj nedužnosti po kojem su oni isključivo nevine žrtve, a drugi narodi u BiH, Srbi i Hrvati, isključivo zločinci.

“To je zapravo grubo kompromitiranja istine o Domovinskom ratu. Od bošnjačke politike metodom sotoniziranje hrvatske politike u BiH kontinuirano se uveličavaju bošnjačke žrtve i hrvatski zločini, dok se istodobno negiraju ili prešućuju hrvatske žrtve i zločini bošnjačke vojske Armije RBiH nad Hrvatima u BiH”, navodi se u priopćenju.

Dodaje se kako se sotoniziranje hrvatske politike u BiH čini s ciljem daljeg obespravljivanja Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Hrvatski narodni sabor BiH usvojio je potkraj siječnja deklaraciju u kojoj je zatražio administrativno-teritorijalni preustroj BiH i izmjenu izbornog zakona, te je kritizirao presudu Haaškoga suda šestorici nekadašnjih dužnosnika Herceg-Bosne za ratne zločine u sklopu udruženog zločinačkog pothvata koja tvrdi da je njegov sastavni dio bila i tadašnja vlast u Republici Hrvatskoj.

Dnevnik.ba

Povezani Članci

TERORIZAM U NJEMAČKOJ Borussijin autobus je bio cilj napada eksplozivom

Volim Jajce

Humanitarna akcija: Dvanaest tisuća maraka za pomoć bolnici u Travniku

Volim Jajce

GOTOVO Donald Trump postao 45. predsjednik SAD-a

Volim Jajce
Učitavanje....