Volim Jajce
Aktualno BiH Crna kronika TOP Županija Središnje Bosna

VELIKA RACIJA Vlašić: Privedeno 18 osoba na privatnom “techno party” zbog droge

Službenici Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Srednjobosanske županije nastavljaju sa provedbom pojačanih mjera sigurnosti, a tijekom protekle noći izvedena je akcija na sprječavanju zloupotrebe opojne droge, prenosi Klix.ba

Kako bi se zaštitio turistički biser Vlašić- Babanovac od ove pošasti i omogućio neometan boravak velikog broja gostiju, kako iz Bosne i Hercegovine, tako i stranih gostiju, službenici policije izvršili su raciju u ugostiteljskom objektu “Pivnica Vlašić”.

Racija je izvedena nakon prikupljenih saznanja da se održava “techno party”, na koji su gosti pozvani putem društvenih mreža, te da se očekuje dolazak većeg broja osoba osumnjičenih za zloupotrebu opojnih droga.

Izvršen je pregled objekta i prisutnih osoba, kojih je u objektu bilo oko 100-tinjak, a kod čak 18 osoba su pronađene materije za koje se sumnja da je u pitanju opojna droga heroin, speed, ekstazi i marihuana, kao i pribor za konzumiranje i pripremu doza – dozatori, drobilice i epruete.

Pronađena droga je tržišne vrijednosti nekoliko tisuća KM, a osobe kod kojih je pronađena droga su privedene i nad njima je provedena kriminalistička obrada, te će po završetku iste biti podneseni izvještaji županijskom tužiteljstvu Travnik. Osobe koje su privedene su sa područja Sarajeva, Zenice, Tuzle, Lukavca, Živinica, Zavidovića, Kaknja, Kiseljaka,Busovače i Travnika.

Interesantno je napomenuti da je objekat tijekom prošlog tjedna zapečaćen prilikom zajedničkih aktivnosti policije i inspekcije, ali da su korisnici prostora povrijedili zapečaćeni prostor, zatamnili prozore i stavili natpis “privatna zabava”.

U sinoćnjoj akciji sudjelovali su i inspektori Službe za strance – terenski ured Travnik, te službenici inspekcijskih organa ministarstva privrede Srednjobosanske županije. Objekat je ponovo zapečaćen, a protiv odgovornih osoba, koji su povrijedili zapečaćeni prostor, će biti podnesen izvještaj i za počinjenje ovog kaznenog djela.

Vecernji.ba

Povezani Članci

Odgovor Kluba vijećnika HDZ BiH u Općinskom vijeću Jajce glavnom imamu Zehrudinu ef. Hadžiću Medžlis islamske zajednice Jajce

Volim Jajce

SENZOR 24 INTERVJU – STIPAN JEZERČIĆ: Za mene postoje samo dobri i loši ljudi – kao prioritet prvo bih rješavao problem odlaska stanovništva

Volim Jajce

STOLAC: Bošković jedini kandidat na izborima za načelnika

Volim Jajce
Učitavanje....