Volim Jajce
Aktualno BiH TOP

VELIKI VJERNICI, “INVESTITORI” S ISTOKA Čak 499 stranih tvrtki u BiH pokazale su se fantomskim, više od 280 stranaca bit će protjerano

Brojne nezakonitosti, uključujući sumnjive financijske transakcije koje ukazuju na pranje novca, otkrila je Služba za poslove sa strancima pri Ministarstvu sigurnosti BiH, potvrđeno je u srijedu iz sjedišta te službe u Sarajevu.

Kako je pojašnjeno u priopćenju, provedena je provjera poslovanja tvrtki registriranih kao vlasništvo državljana Kuvajta, UAE, Katara, Sirije, Libije, Saudijske Arabije, Rusije i Ukrajine temeljem sumnje kako su neke od njih samo fiktivne i služe za protuzakonito prometovanje nekretninama.

Inspektori Službe za strance provjerili su 691 registriranu tvrtku te 16 turističkih naselja, a utvrđeno je kako njih samo 192 posluju na prijavljenim adresama te kako u njima rade strani državljani s reguliranim boravkom u BiH.

Čak 499 prijavljenih tvrtki pokazale su se fantomskim, a za više od 280 stranaca koje su inspektori uspjeli pronaći utvrđeno je kako su u BiH boravili protuzakonito zlorabeći bezvizni režim ulaska u državu pa će stoga svi oni biti protjerani.

Provjerama je utvrđeno kako su tvrtke koje su oni osnivali imali temeljni kapital uglavnom od po simboličnih tisuću eura, što je minimum propisan zakonom, a postali su vlasnicima višestruko vrijednih nekretnina pa će biti provedene daljnje provjere provedenih financijskih transakcija.

Najavljeno je kako će Služba za poslove sa strancima BiH i u idućem razdoblju kontinuirano provoditi provjere pravnih subjekata čiji su osnivači stranci.

Vecernji.ba

Povezani Članci

Najave Dođite na promociju knjige: “General Praljak”

Volim Jajce

Međunarodna zajednica prepoznaje važnost legitimnog predstavljanja konstitutivnih naroda

Volim Jajce

U nedjelju 26. godišnjica stradanja vojnika HVO-a i hrvatskih civila na Stipića livadi

Volim Jajce
Učitavanje....