Volim Jajce
Aktualno Jajce Mini hidro-elektrane

Vijećnici OV Jajce protiv MHE u Jajcu!

Inicijativa pokrenuta prije nekoliko dana od strane predsjedatelja OV u tehničkom mandatu g. Ive Šimunovića, da se svi vijećnici novoga saziva Općinskoga vijeća Jajca svojim potpisom izjasne protiv gradnje MHE na rijekama Plivi i Vrbasu, kao i na cijelome području općine Jajce, privedena je kraju, te je nadležnom ministarstvu upućen dopis na daljnje postupanje.

Dvojica vijećnika dala su izdvojeno mišljenje o ovoj inicijativi, te su svoj potpis s očitovanjem uputili kao prilog ovoj inicijativi. No, apsolutno su protiv gradnje bilo kakvih MHE na području naše općine.

Kao što to i inače biva kod nas u Jajcu, pojedini vijećnici nisu podržali ovu inicijativu (vijećnici SDA su odbili potpisati predloženi tekst), te su zbog, navodno proceduralno-formalnih razloga odbili staviti svoj potpis na zajedničku izjavu. No, ipak su na kraju i oni nadležnom ministarstvu KSB/SBK dostavili svoje mišljenje, kao službeni stav Kluba vijećnika (SDA), u kojem se očituju da su i oni protiv gradnje MHE, ali uz napomenu “izuzev onih za koje je već izdata saglasnost i započeta izgradnja“, ma što to značilo.

Dakle, sve političke stranke i svi izabrani vijećnici u novom sazivu OV Jajce nedvojbeno su protiv gradnje MHE. Očekujemo da će ova inicijativa biti potvrđena i na jednoj od prvih sjednica OV, te da će se naši politički predstavnici ubuduće ponašati dosljedno svojim javno iznesenim stavovima po ovom pitanju.

 

Povezani Članci

Optvreno pismo: Hrvatima u BiH, svim političkim subjektima, kao i svim predstavnicima međunarodne zajednice te svim građanima i cjelokupnoj javnosti u BiH

Volim Jajce

HRS: Armija BiH u ljeto 1992. nije mogla osloboditi Mostar, jer nije ni postojala

Volim Jajce

Prikazivanjem “Županijske panorame” TV Herceg-Bosne počela s emitiranjem programa

Volim Jajce
Učitavanje....