Volim Jajce
Aktualno BiH

Vjerski obredi “turista” u Jajcu

Vjerski obredi “turista” u Jajcu

Nakon što su tražili u Širokom Brijegu da se ugasi muzika u lokalnom kafiću, u Jajcu je to sasvim, izgleda normalno, da se na javnoj površini obavljaju vjerski rituali.
Na ovo sve šute lokalne vlasti i ne iznalaze rješenja da se svi oni koji dolaze u Bosnu i Hercegovinu poštuju zakone ove države. Pored toliko džamija da li je potrebno da se na ovakav način obavlja molitva. Postavlja se pitanje. Da li je ovo slučajno? ne znamo tko su vodiči ovi tzv “turista” dali oni znaju gdje se i kada obavljaju molitve. Sigurno je da znaju, ali očito ne žele usmjeravati tzv ” turiste” u vjerske objekte.
Zamislite da mi katolici dođemo u neko od zemalja iz koji ovi tzv ” turisti” dolaze i u 12:00 sati pomolimo se Bogu, pitanje je kako bi završili. Ovo je očit primjer ne poštivanja naroda ove države. Pitanje je kako bi lokalna zajednica reagirala da se u nedjelju ,ili bili koji dan, u 11;00 sati održi sveta misa u parku. Što na ovo kažu uvaženi fra.Drago Bojić, i Zehrudin ef. Hadžić, načelnik Edin Hozan, predsjedatelj Ivo Šimunović. Neki od navedeni sigurno ovakve rituale i podržavaju.

volimjajce.com

Povezani Članci

KOMŠIĆEV SAVJETNIK O HRVATSKOJ PREDSJEDNICI: “Ova foka opet sere jebo joj Islam mater, treba im prijetiti terorističkim napadima…”

Volim Jajce

10 NAJLJEPŠIH SREDNJOVJEKOVNIH TVRĐAVA U BIH

Volim Jajce

Sarajevo pod udarom mentalnog barbarstva

VJ Urednik 1
Učitavanje....