Volim Jajce
Aktualno TOP

Vlada SBŽ nastavlja financirati izgradnju Županijskog arhiva Travnik na zemljištu Vrhbosanske nadbiskupije

Premijer SBŽ-a Tahir Lendo kazao je da su Općina Travnik i Arhiv organizirali i razgovore s rukovodstvom Katoličkog školskog centra (KŠC) “Petar Barbarić”, u vezi spora oko dijela zemljišta na kojem se izvode radovi.

Vlada Srednjobosanske županije (SBŽ) usvojila je danas odluku o izdvajanju 90.392 maraka za izvođenje druge faze radova na zgradi depoa Županijskog arhiva Travnik te 2.340 maraka za vršenje nadzora nad izvođenjem radova.

Premijer SBŽ-a Tahir Lendo kazao je da su Općina Travnik i Arhiv organizirali i razgovore s rukovodstvom Katoličkog školskog centra (KŠC) “Petar Barbarić”, u vezi spora oko dijela zemljišta na kojem se izvode radovi, prenosi Fena.

– Treba se vidjeti koliko košta ta parcela da se donese trajno rješenje i da se više ne stvaraju problemi – kazao je Lendo na sjednici.

Na sjednici je usvojen i Program utroška sredstava iz transfera za poticaje vodoprivredi, u iznosu od 855.000 maraka, odluka o raspodjeli 339.025 maraka namijenjenih za financiranje troškova prijevoza učenika osnovnih škola za veljaču ove godine, kao i odluka o akontativnoj raspodjeli 142.411 maraka za visoko školstvo i stipendiranje studenata.

Ministri su donijeli i odluku o izdvajanju 2.000 maraka iz tekuće rezerve Vlade za natjecatelje u stolnom tenisu, dok je tisuću maraka izdvojeno za 8. Međunarodni susret dijaliziranih i transplantiranih bolesnika “Vitez 2017”, te 8.000 maraka za organiziranje međunarodnog turnira u košarci.

Za subvencije općinama za projekte održivog turizma izdvojeno je 20.000 maraka, a 25.000 za sufinanciranje nastupa na Međunarodnom sajmu privrede, poljoprivrede, prehrane i turizma “Dani trešnje 2017”.

Usvojeno je i izvješće o realizaciji Akcijskog plana za borbu protiv korupcije Vlade SBŽ-a te odluke o financiranju sanacija i nabavke opreme u nekoliko škola u SBŽ-u.

Dnevnik.ba

Povezani Članci

Od Daytona do Orašja: hrvatsko beskičmenjaštvo od prve do zadnje stanice

Volim Jajce

.Penava: Zašto je hercegbosanska šestorka važna za cijeli hrvatski narod?e

Volim Jajce

Neretljak na edukaciji u Londonu

Volim Jajce
Učitavanje....