Volim Jajce
Aktualno BiH Jajce Politika Pougarje TOP Županija Središnje Bosna

VLADA ŽSB: Nova stolarija za Sud u Jajcu, Dobretićima za vodovod 7.616,70 KM

Vlada ŽSB je usvojila zapisnik sa 41.sjednice Vlade KSB.

Usvojeni su Programi rada i ministarstava, program rada uprava, upravnih organizacija i službi za 2017.godinu.

 


 

Ministarstvo privrede je predložilo, a Vlada KSB je usvojila Program podrške zapošljavanja u Bosni i Hercegovini.

Na prijedlog istog ministarstva, Vlada KSB je dala suglasnost na pozitivno mišljenje o Prednacrtu zakona o rješavanju radnih sporova.

 


 

Ministarstvo financija je predložilo, a Vlada KSB donijela Odluku o trošenju sredstava za materijalne troškove.

Isto ministarstvo je predložilo, a Vlada KSB donijela Odluku o određivanju osnovice za plaću za mjesec novembar 2016. godine, za sve zaposlenike u kantonalnim organima državne službe te osnovnom i srednjem obrazovanju iznosi 250,00 KM, za nositelje pravosudnih funkcija osnovica za obračun iznosi 107,06 KM.

 


 

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta je predložilo, a Vlada KSB donijela slijedeće odluke:
– Odluka izdvajanju sredstava za nabavku opreme za S.Š. Vitez, odlukom se izdvaja iznos od 5.911,42 KM, za nabavku opreme, sredstva će se doznačiti najpovoljnijem ponuđaču „Školska naklada“ d.o.o. Mostar,
– Odluka o utrošku sredstava i dodjele ugovora za nabavku opreme u S.Š. Busovača, odlukom se izdvaja iznos od 2.500,00 KM, za nabavku opreme, sredstva će se doznačiti najpovoljnijem ponuđaču „Feniks“ d.o.o. Busovača,
– Odluka o akontativnoj raspodjeli sredstava namijenjenih za sufinanciranje osnovnih glazbenih/ muzičkih škola u 2016. godini, odlukom se izdvaja iznos od 133.332,80 KM za XI i XII mjesec za sufinanciranje osnovnih glazbenih/ muzičkih škola,
– Odluka o davanju suglasnosti za nastavak zakupa hostinga i održavanja sistema EMIS u Srednjobosanskom kantonu, za potrebe Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta.


 

 

Komisija za javne nabavke je predložila, a Vlada KSB donijela Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača u otvorenom postupku za javnu nabavku usluga: Kolektivno osiguranje zaposlenika od posljedica nesretnog slučaja, odlukom se ugovor dodjeljuje najpovoljnijem ponuđaču „UNIQA“ d.d. Sarajevo za ponuđenu cijenu od 289.200,00 KM.

Ista komisija je predložila, a Vlada donijela Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača u otvorenom postupku za javnu nabavku usluga: Osiguranje motornih vozila AO osiguranje i potpuno kasko osiguranje vozila u vlasništvu Vlade KSB, odlukom se ugovor dodjeljuje najpovoljnijem ponuđaču „Euroherc“ d.d. Sarajevo za ponuđenu cijenu od 71.008,67 KM.

 


Ministarstvo unutrašnjih poslova je predložilo, a Vlada KSB dala suglasnost za pokretanje postupka nabavke UPS uređaja i kopir aparata, procijenjena vrijednost nabavke je do 6.000,00 KM.

Isto ministarstvo je predložilo, a Vlada KSB dala suglasnost za pokretanje postupka nabavke opreme za Jedinicu za podršku MUP-a, u iznosu od 50.000,00 KM.

Usvojen je i Izvještaj o realizaciji zaključaka Vlade KSB za prvu sjednicu u novembru 2016. godine i Izvještaji o radu inspekcija Vlade KSB.

 


 

Ministarstvo pravosuđa i uprave je predložilo, a Vlada KSB donijela Odluku o pokretanju postupka javne nabavke za izmjenu stolarije na zgradi Općinskog suda u Jajcu, vrijednost nabavke je do 40.000,00 KM.

Vlada KSB je na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva donijela slijedeće odluke:
– Odluka o izdvajanju sredstava iz Budžeta KSB za 2016. godinu za realizaciju projekta iz oblasti vodoprivrede – Sanacija postojeće mreže i izgradnja nove vodovodne mreže sa vodovoda Stubo-Vukovići, općina Dobretići, u iznosu od 7.616,70 KM, sredstva će se doznačiti najpovoljnijem ponuđaču „Nasup“ d.o.o. Jajce,
– Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o izdvajanju sredstava iz Budžeta KSB za poticaje u poljoprivredi u 2016. godini, primarna poljoprivredna proizvodnja.

 


 

Ministarstvo prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih pitanja je predložilo, a Vlada KSB donijela Odluku o davanju suglasnosti za zaključivanje ugovora o javnoj nabavci – izrada projektne dokumentacije za kanalizacijsku mrežu za naselje u MZ Trošnjik, općina Fojnica, direktnim sporazumom ugovor će se zaključiti sa najpovoljnijim ponuđačem „BNT Inžinjering“ d.o.o. Novi Travnik.

Isto ministarstvo je predložilo, a Vlada KSB donijela Odluku o zaključivanju ugovora o javnoj nabavci – izgradnja primarne kanalizacijske mreže MZ Rankovići, općina Novi Travnik, konkurentskim postupkom ugovor će se zaključiti sa najpovoljnijim ponuđačem „Ganik I.D.A.“ d.o.o. Vitez.

 

 

volimjajce.com

Povezani Članci

PRIČE IZ PRVE RUKE: Održana tribina o ciljevima i posljedicama sudskih procesa protiv pripadnika HVO-a iz BiH

Volim Jajce

LJUBIĆ Totalno ludilo i fašizam iz Sarajeva

Volim Jajce

FOTO – VIDEO: SPEKTAKULARNIM KONCERTOM ZAVRŠILO OKUPLJANJE 1000 IVANA NA KUPRESU

Volim Jajce
Učitavanje....