Volim Jajce
Aktualno BiH Jajce TOP Turizam Županija Središnje Bosna

VLAŠIĆ: Otvorena zimska turistička sezona

Natjecanjem u pripremi graha, te bogatim zabavnim programom, na Vlašiću je danas počela zimska turistička sezona.

 

Direktor Turističke zajednice Srednjobosanske županije (SBŽ) Miroslav Matošević istaknuo je da će na Vlašiću predstojeći vikend boraviti brojni gosti iz BiH i zemalja regije, koji će imati priliku uživati u bogatom zabavnom programu u okviru početka zimske sezone.

Matošević je rekao da je sustav za vještačko osnježivanje već nekoliko dana u pogonu, te da se nada da će skijaška staza uskoro biti otvorena za ljubitelje zimskih sportova.

– Prije dvije godine, na zvaničnom otvaranju zimske sezone, temperetura zraka je bila 16 stupnjeva, a na kraju smo imali najbolju turističku sezonu. Dakle, ništa se još ne može reći. Sustav za umjetno osnježivanje radi i, ako budu niske temprerature, nadam se da ćemo osposobiti barem glavnu skijaškku stazu i da će ona ostati u funkciji tijekom cijele sezone – kazao je Matošević.

Kako je kazao, u posljednje tri godine na području SBŽ-a se konstantno bilježi povećanje dolazaka i noćenja gostiju, sa posebnim akcentom na Vlašić koji je infrastrukturno najopremljenija planina u toj županiji, sa oko 12.000 ležaja u hotelskom i privatnom smještaju.

Turistička zajednica SBŽ-a za ovu sezonu priprema i izradu novog turističko-promotivnog filma “SKI srednja Bosna” koji će objediniti ukupnu skijašku ponudu, odnosno svih sedam skijaških centara u toj županiji.

 

 

 

 

foto: Tvrtko Zrile

 

(volimjajce.com/vecernji.ba)

Povezani Članci

Kod Novog Travnika od smetljišta napravili eko-etno muzej

Volim Jajce

Hrvati Središnje Bosne opstali su kada nitko u to nije vjerovao, a malo je bilo onih koji su to i željeli

Volim Jajce

O snimanju emisije “Lijepom našom”, tenzijama oko radnog posjeta županijskog ministra Bojana Domića i drugim aktualnim temama u razgovoru s ravnateljem JU “Agencija Jajce” mr. sc. Antom Brtanom

Volim Jajce
Učitavanje....