Volim Jajce
Aktualno EU Svijet TOP

Voli svoje, poštuj tuđe

Posljednja događanja sa izbjeglicama posebno u Njemačkoj podijelila su Europu i ne samo politiku već i narod. Incidenti s izbjeglicama, napadi terorista samoubojica izazvali su svakodnevni strah u narodu, ali i otpor prema takvoj situaciji.

Ljudi negoduju i preko društvenih mreža, raznim statusima i ilustracijama upozoravaju na nepravdu koja se događa, a pred kojom politika zatvara oči.

Tako Facebookom kruži ilustracija žene iz Irana, Indije i Hrvatske. One na fotografiji  iskazuju svoje stavove i želje.  Iako su im želje, u ovom slučaju  o bračnom partneru zapravo opravdane u društvu su različito tretirane. Odnosno žena koja govori da joj partner poput nje mora biti katolik, optužena je za rasizam i ksenofobiju, dok  ostale dvije žene (iz Irana i Indije) bivaju vrednovane kao žene koje cijene svoju tradiciju, kulturu i religiju.

Kršćanstvo i islam u nekim se elementima drastično razlikuju, a u nekima ne. Budući da je islam nastao puno kasnije, Biblija ga ne spominje, ali zato je kršćanstvo u Kur’anu kritizirano. Baš kao što je danas kritizirano  u društvu, pa čak i društvu koje sebe naziva katolicima.

Nažalost, naše društvo danas više cijeni nacionalne i vjerske stavove drugih nacija i religija nego svoje vlastite.  A trebali bi se voditi onom starom: Voli svoje,  poštuj tuđe.

Umjesto toga, naše društvo proživljava duboku moralnu i duhovnu krizu. Odgajaju se i  odrastaju nove generacije koje uče kako se moraju poštovati tuđe religije i nacionalnosti, ali sumnjati u svoje. Zato se s pravom kaže da su mlađe generacije moralno dezorijentirane i duhovno prazne. Krivica tome je na čitavom društvenom sustavu koji ponižava svoj narod i ono što on jeste.

(Fenix Magazin)

Povezani Članci

MRTVA TRKA Stjepan Dujo sustiže Lendu, na korak do pobjede u utrci za načelnika Novog Travnika

Volim Jajce

KAKO NAS PROIZVOĐAČI VARAJU NA KUĆANSKIM APARATIMA ‘Namjerno ih programiraju tako da se pokvare čim im istekne garancija, a popravci su preskupi’

Volim Jajce

Grad Trebinje svim mladim parovima koji stupaju u brak daje 10.000 KM

Volim Jajce
Učitavanje....