Volim Jajce
Aktualno

Zajedno za bolje sutra Jajcu, Komentar na neistinite navode SDA

Zajedno za bolje sutra Jajcu
KOMENTAR NA NEISTINITE NAVODE SDA
Jučerašnjim „Saopštenjem za javnost“, objavljenim na lokalnom portalu Jajce online SDA po tko zna koji put obmanjuje svoje glasače i sve stanovnike općine Jajce navodeći niz netočnih i potpuno krivih informacija. Povod njihovim obmanama bilo je priopćenje za javnost Koalicije „Zajedno za bolje sutra Jajcu“, čije navode su Saopštenjem komentirali, ali ni jednom riječju demantirali njihovu istinitost, štoviše, samo su potvrdili da je istina sve što je u priopćenju Koalicije navedeno.
Navodi Koalicije prvenstveno su u temeljeni na Ustavu i svim pozitivnim propisima na području Federacije, Kantona i općine Jajce, a svim tim propisima reguliran je omjer i zastupljenost naroda pri zapošljavanju, pri čemu tijela vlasti moraju imati omjer zaposlenih koji odgovara omjeru konstitutivnih naroda prema službenom popisu stanovništva. To nitko iz Koalicije nije izmislio, to znaju i ptice na grani, zna i načelnik Edin Hozan. On svejedno pili naopako pa priča o evidencijama nezaposlenih, koje nisu nikakav garant realnog stanja, jer ne postoji obveza prijavljivanja na iste već se na iste uglavnom prijavljuju oni kojima se nekim, načelniku poznatim, uhodanim metodama dotiraju razna sredstva iz proračuna Općine. Osim što se pri zapošljavanju drži onih evidencija i popisa koji njemu odgovaraju, a ne onog što Zakon nalaže, načelnik namjerno miješa kruške i jabuke i opet izbjegava komentirati činjenice koje govore o zastupljenosti i omjeru državnih službenika. U priopćenju Koalicije naveden je omjer državnih službenika, koji je reguliran Zakonom o državnoj službi FBiH, a koji u članku 2. Jasno navodi da će u organima državne službe Federacije, kantona, gradova i općina, Bošnjaci, Hrvati i Srbi, kao konstitutivni narodi zajedno s ostalima i građani Bosne i Hercegovine bit će razmjerno zastupljeni, sukladno popisu stanovništva iz 1991. godine. Nije nam jasno gdje je načelnik izvukao navedeni omjer, vjerojatno opet se rukovodeći nekim svojim paušalnim i odokativnim metodama. Sve samo da nije po Zakonu.
Što se tiče najprofitabilnijih javnih poduzeća, opet našeg načelnika svih građana moramo uputiti na strukturu naše vrlo složene države. Naime, ne znamo koliko je načelnik čitao Ustav BiH ili pak Ustav Federacije, pa nije nam najjasnije do koje mjere je potrebno objašnjavati uređenost države Bosne i Hercegovine i okolnosti i razloge takvog uređenja. Ukratko, tri naroda, tri elektroprivrede, tri telekoma… U jednima su gotovo isključivo zaposleni Bošnjaci, u drugima gotovo isključivo hrvati, u trećima gotovo isključivo srbi. Uostalom, ta javna poduzeća su na Federalnom nivou, pa ne znam koliko ima svrhe pričati nešto o čemu se na općinskom nivou ne može nikako utjecati (kao ni na stanje u srednjim školama o kojima odlučuje Vlada SBK/KSB, a u toj Vladi premijer je Tahir Lendo iz SDA!). Ako načelniku ovakva podjela nije jasna, možda da pita svoje iz Sarajeva, oni će mu to možda i bolje objasnit.
Što se tiče izbornih pobjednika i gubitnika, i tu naš načelnik ima zanimljiv način tumačenja izbornih rezultata. Najlakše i najtočnije je posjetiti službene stranice Središnjeg izbornog povjerenstva i tamo utvrditi izborne rezultate, pobjednike i gubitnike. Tamo stoji da je politički subjekt Koalicija „Zajedno za bolje sutra Jajcu“ osvojio 11 mandata u OV Jajce, da je politički subjekt SDA osvojio 9 mandata… i tako redom. Dakle to su izborni rezultati. E sad, ako se više političkih subjekata nakon izbora udruži i zajedeno dođe do brojke od 12 mandata, znači li to da su oni svi relativni izborni pobjednici ili to znači da su se nakon izbora ujedinjavali upravo jer su pojedinačno izgubili izbore.
I na koncu, načelnik odnosno stranka kojoj je na čelu, ni jednom ne demantira navode Koalicije o inicijativama i prijedlozima za dogovor ili sporazum. To je onaj dio koji mjesecima prešućuju. Bilo bi dobro da taj dio komentiraju i pokažu javnosti poziv koji su uputili, prijedlog koji zagovaraju ili način na koji žele urediti zajedničko eventualno sudjelovanje. Ne mogu to pokazati jer oni nemaju prijedlog niti žele razgovarati o bilo kojem prijedlogu.
Izvor: Zajedno za bolje sutra Jajcu

Povezani Članci

LOVRINOVIĆ: Hrvati žele izgradnju svoje domovine BiH, ali ne žele da im netko vrijeđa inteligenciju

Volim Jajce

POZIV na Redovnu godišnju skupštinu HKD Napredak Jajce

Volim Jajce

Svečani govor generala Stanka Sopte na obilježavanju 25. obljetnice oslobođenja Jajca

VJ Urednik 1
Učitavanje....