Volim Jajce
Aktualno BiH TOP

Zaključci sastanka Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija

Vršiteljica dužnosti glavne tužiteljice Tužiteljstva Bosne i Hercegovine Gordana Tadić, koja je i rukovoditeljica Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i organiziranih ilegalnih migracija u BiH, upriličila je danas vanredni sastanak ove grupe na kome je razgovarano o aktualnim događanjima vezanima za situaciju s migrantima koji borave na području BiH.

Sudionici sastanka razgovarali su o strateškim aktivnostima koje je definirala BiH kao i spremnosti institucija za rješavanje problema veznih za povećan broj migranata u BiH, svako u okviru svojih nadležnosti, a u zajedničkoj koordinaciji.

Istaknuta je potreba za prioritetnim rješavanjem zaštite državne granice, zatim unapređenja zakonske regulative u vezi postupanja s tražiteljima međunarodne zaštite, kao i što hitnijeg potpisivanja sporazuma o readmisiji sa zemljama regije i okruženja.

Osim toga, razgovarano je o procesu postupanja s migrantima, te sudjelovanju institucija u aktivnostima u pogledu njihove evidencije, sigurnosnih provjera, humanitarne i zdravstvene zaštite, kao i ostalih potrebnih aktivnosti, a u skladu s međunarodnim standardima i domaćim zakonodavstvom.

Sudionici sastanka razgovarali su i o sigurnosnoj situaciji u BiH, kako u pogledu zaštite sigurnosti migranata, tako i građana BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Na sastanku su, osim članova Udarne grupe, bili rukovoditelji i dužnosnici policijskih i sigurnosnih agencija sa razine BiH, entiteta i Brčko Distrikta BiH, kao i predstavnici međunarodnih organizacija uključenih u rješavanje pitanja migracija i azila.

Dnevnik.ba

Povezani Članci

KAKO TO DA CRKVA PRIPADA ISLAMSKOJ ZAJEDNICI…

Volim Jajce

Javni oglasi Ministarstva prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova SBK/KSB

Volim Jajce

KRIŠTO: Znakovit izostanak reakcije međunarodne zajednice na bošnjačka uvjetovanja

Volim Jajce
Učitavanje....