Volim Jajce
Aktualno Jajce TOP

21B:4H -ZAKON O DRŽAVNOJ SLUŽBI FBIH -Nepoznanica za načelnike općine Jajce

Zakon o državnoj službi FBiH je još jedan u nizu zakona i propisa ,čije nepoštivanje je u općini Jajce postalo sasvim normalna stvar.

ZAKON O DRŽAVNOJ SLUŽBI FBiH
Članak 2.
Srazmjerna zastupljenost
1. U organima državne službe Federacije, kantona, gradova i općina, Bošnjaci, Hrvati i Srbi, kao konstitutivni narodi zajedno s ostalima i građani Bosne i Hercegovine bit će srazmjerno zastupljeni.
2. Kao ustavno načelo, takva srazmjerna zastupljenost bazirat će se na popisu stanovništva iz 1991. godine …
Obzirom da su i aktualni načelnik općine Jajce Edin Hozan ,kao i njegov prethodnik Nisvet Hrnjić u dva mandata nepoštivanjem Zakona o državnoj službi FBiH doprinijeli da je omjer uposlenih državnih službenika u općini Jajce 21 Bošnjak prema samo 4 Hrvata te pri tome još uvijek nisu niti na koji način sankcionirani od nadležnih institucija , postavlja se pitanje čemu svi ti silni zakoni služe, za koga su pisani i imaju li smisla ,ukoliko su samo mrtvo slovo na papiru?!

Ovaj zakon je trebao garantirati fer i korektan odnos između konstitutivnih naroda u FBIH , ali u Jajcu to nije slučaj ,jer su se naši načelnici u posljednjih dvanaest godina postavili na način da su oni iznad Zakona , pravilnika i propisa i to potpuno nekažnjeno.
Oni mogu ono što običan narod ne može, a da pri tome ne biva sankcioniran.
Oni mogu zakone i propise kršiti kad god im se prohtije.Mogu ,jer za razliku od običnog puka ,oni imaju “zaleđe” u Sudovima i Tužilaštvu.

U tijeku je natječaj za sedam državnih službenika, koji bi trebali biti uposleni u općinu Jajce , što bi trebalo značiti da svih sedam radnih mjesta bi sukladno Zakonu o državnoj službi FBiH ,uz zadovoljavanje ostalih kriterija , trebali prioritetno pripasti Hrvatima , kako bi se ovaj sramni omjer 21:4 ,barem donekle popravio.

Na kraju ostaje za vidjeti da li će oni koji se najviše u ovu zemlju kunu, početi poštovati njene Zakone,pravilnike i propise.

volimjajce.com

Povezani Članci

POTRESNA ISPOVIJED DEJANA LOVRENA: ‘Moja majka i danas zaplače kad se prisjeti kako me spašavala 1991.’

Volim Jajce

GALIĆ ZA HMS: Okosnica RTV Herceg-Bosne informativni program, središnji Dnevnik svakim danom od 19:30

Volim Jajce

Svjedok na suđenju za ratne zločine: I Alija Izetbegović je zvao i pitao za dešavanja u Uzdolu

Volim Jajce
Učitavanje....