Volim Jajce
Aktualno BiH Izdvajamo Jajce TOP Zdravlje

Zašto u Jajcu još uvijek nije formirano zdravstveno vijeće?

Promocija značaja i uloge zdravstvenih vijeća u unapređenju sustava zdravstva jedna je od ključnih aktivnosti projekta “Unapređenje prava pacijenata u BiH” koji implementira Mreža Naše društvo iz Mostara.

“Prvom fazom projekta obuhvaćene su sljedeće županije: Hercegovačko-neretvanska, Zapadnohercegovačka, Srednjobosanska, Sarajevska i Hercegbosanska županija. Cilj nam je bio načelnike/gradonačelnike /ministre upozoriti na njihovu ulogu u samom procesu uspostave zdravstvenih vijeća koja je Zakonom o pravima, obvezama i odgovornostima pacijenata u FBiH propisana 2010. godine. Neki su naše sugestije prihvatili, neki su pokazali dobru volju, dok su neki odlučili u potpunosti ignorirati naše dopise i pozive. Nakon završetka informativne kampanje, odlučili smo napraviti nove situacijske analize i grafički prikaz trenutnog stanja kada je u pitanju formiranje zdravstvenih vijeća”, priopćeno je iz Futura – Life Quality Improvement Association.

Pozvali su građane da na sljedećem linku „pronađu svog načelnika/ministra“ i provjere, je li isti ispunio svoju zakonsku obvezu i formirao zdravstveno vijeće: http://www.pravapacijenata.ba/provjerite-svog-nacelnika/#Top

 

Nakon što smo provjerili,uvidjeli smo da načelnik općine Jajce još uvijek nije ispunio svoju obvezu ,koja je propisana Zakonom o pravima, obvezama i odgovornostima pacijenata u FBiH 2010. godine.

img_20161107_135819 img_20161107_135749

Povezani Članci

POTRESNA SVJEDOČENJA LOGORAŠA: U 331 logoru tzv. ARBiH ubijena su 632 Hrvata i – nikom ništa

Volim Jajce

HAKIRANA WEB STRANICA FUP-A Pratimo vladine službenike, uskoro ćemo sve iznijeti u javnost

Volim Jajce

Želim biti kandidat svih građana Jajca

VJ Urednik 1
Učitavanje....