Volim Jajce
Aktualno BiH TOP

ŽELE POVLAŠTEN STATUS Kojović: Vlada ne smije dati Kuvajćanima veća prava od građana BiH zbog bogatstva

Izaslanik u Domu naroda FBiH Predrag Kojović reagirao je na prijedlog Veleposlanstva BiH u Kuvajtu prema Vladi FBiH kojim se traži da državljani Kuvajta, kao fizičke osobe, dobiju pravo vlasništva nad nekretninama u BiH.

”Veleposlanstvo je tražilo od Vlade da Kuvajt bude izuzet iz sustava reciprociteta, koji je uveo Zakon o stvarnim pravima iz 2014. Država BiH može omogućiti državljanima da budu vlasnici nekretnina u BiH, samo ako i njihove države građanima BiH jamče isto to pravo. Ovdje imamo slučaj da Kuvajt našim građanima ne daje takva prava, a traži se od nas da mi damo povlašteni status državljanima Kuvajta. To bi bila diskriminacija i to je neprihvatljivo”, kaže Kojović.

Dodao je da se Veleposlanstvo BiH u Kuvajtu poziva na ”moguću financijsku dobit“, zbog čega predlaže ove mjere.

”Ovim Veleposlanstvo, koliko vidim, želi reći sljedeće: građani BiH nemaju para, Kuvajćani imaju, pa zato Kuvajćani trebaju imati veća prava nego građani BiH. Nijedan građanin i politički predstavnik BiH koji poštuje Ustav ne smije i ne može pristati na tu logiku. Nitko ne smije imati povlašteni status pred zakonom – samo zato što ima više para”, dodao je.

Naglasio je da Vlada FBiH mora odbiti čak i da razmatra ovaj prijedlog Veleposlanstva BiH u Kuvajtu.

Poručio je da parlamentarci Naše stranke nikada neće podržati ovakvu mjeru, jednako, nada se, kao i svi drugi koji smatraju da država BiH, u smislu principa i zakona na kojima počiva, nije na prodaju, priopćeno je iz Naše stranke.

Povezani Članci

TUĐMAN: Znate li što je zajedničko Ukrajini i ISIL-u? Bosna i Hercegovina!

Volim Jajce

Utvrđen Nacrt zakona o doprinosima

Volim Jajce

Zašto dobivamo lošije prehrambene proizvode od Nijemaca ili Austrijanaca?

Volim Jajce
Učitavanje....